Op de kartonbeurs CCE International in Duitsland stelde de Amerikaanse printerfabrikant EFI de Nozomi 14000 LED voor. Die digitale printer bedrukt rechtstreeks het karton waarmee verpakkingen en displays gemaakt worden, en is uitgerust met de UV LED inkjettechnologie (één doorgang) van Nozomi. De verbeteringen die in de nieuwe printer ingebouwd werden, maken het volgens EFI mogelijk om de productiviteit, de betrouwbaarheid, de waardecreatie en de flexibiliteit in het segment van de industriële verpakkingen te verhogen.

Productiever

De eerste exemplaren van de printer met een breedte van 1,40 meter zullen in de loop van dit jaar geleverd worden. De machine haalt in de ECO-modus op ongestreken liners een snelheid tot 100 m/minuut. De Nozomi 14000 LED kan geconfigureerd worden om tot zes kleuren te drukken en kan met verschillende opties (laden, stapelen en vernissen) uitgerust worden.

EFI stelt dat verpakkingsdrukkers met de machine zo goed als alle types van golfkarton kunnen bedrukken (met een dikte van 0,8 tot 12 mm). De machine is ook uitgerust met een controlesysteem dat automatisch beschadigd karton afvoert zonder de drukproductie stil te leggen.

De nieuwe printer maakt gebruik van de nieuwste versie van de digitale frontend (DFE) EFI Fiery NZ-1000. Daarmee kunnen de gebruikers een verbinding met EFI IQ tot stand brengen, de beheersoplossingen en systemen voor 'business intelligence' in de cloud.

Energiezuiniger

Volgens EFI maakt de Nozomi 14000 LED een energiezuinige productie mogelijk met slechts een kleine uitstoot van vluchtige organische componenten (VOC's). De machine verbruikt bijvoorbeeld tot 35 procent minder energie dan een flexopers. In vergelijking met flexodruk of met de techniek om bedrukte vellen op het karton te lijmen, dringt de printer ook de hoeveelheid inkt- en kartonafval terug. EFI stelt nog dat, in tegenstelling tot de analoge druktechnieken, er geen water nodig is om de printer schoon te maken - ook die eigenschap vermindert de kosten en de ecologische voetafdruk van de kartonverwerkers.

Op de kartonbeurs CCE International in Duitsland stelde de Amerikaanse printerfabrikant EFI de Nozomi 14000 LED voor. Die digitale printer bedrukt rechtstreeks het karton waarmee verpakkingen en displays gemaakt worden, en is uitgerust met de UV LED inkjettechnologie (één doorgang) van Nozomi. De verbeteringen die in de nieuwe printer ingebouwd werden, maken het volgens EFI mogelijk om de productiviteit, de betrouwbaarheid, de waardecreatie en de flexibiliteit in het segment van de industriële verpakkingen te verhogen.De eerste exemplaren van de printer met een breedte van 1,40 meter zullen in de loop van dit jaar geleverd worden. De machine haalt in de ECO-modus op ongestreken liners een snelheid tot 100 m/minuut. De Nozomi 14000 LED kan geconfigureerd worden om tot zes kleuren te drukken en kan met verschillende opties (laden, stapelen en vernissen) uitgerust worden.EFI stelt dat verpakkingsdrukkers met de machine zo goed als alle types van golfkarton kunnen bedrukken (met een dikte van 0,8 tot 12 mm). De machine is ook uitgerust met een controlesysteem dat automatisch beschadigd karton afvoert zonder de drukproductie stil te leggen.De nieuwe printer maakt gebruik van de nieuwste versie van de digitale frontend (DFE) EFI Fiery NZ-1000. Daarmee kunnen de gebruikers een verbinding met EFI IQ tot stand brengen, de beheersoplossingen en systemen voor 'business intelligence' in de cloud.Volgens EFI maakt de Nozomi 14000 LED een energiezuinige productie mogelijk met slechts een kleine uitstoot van vluchtige organische componenten (VOC's). De machine verbruikt bijvoorbeeld tot 35 procent minder energie dan een flexopers. In vergelijking met flexodruk of met de techniek om bedrukte vellen op het karton te lijmen, dringt de printer ook de hoeveelheid inkt- en kartonafval terug. EFI stelt nog dat, in tegenstelling tot de analoge druktechnieken, er geen water nodig is om de printer schoon te maken - ook die eigenschap vermindert de kosten en de ecologische voetafdruk van de kartonverwerkers.