De 3D technologie van Optitex moet de digitale transformatie van de textielindustrie en de adoptie van "fast fashion" een flinke duw in de rug geven. De software zal geïntegreerd worden in EFI's Productivity Software.

Efi is een bekend fabrikant van onder andere grootformaat inkjetsystemen van het merk Vutek. In augustus 2015 werd Reggiani Macchine uit het Italiaanse Bergamo overgenomen. Voor EFI was dit een strategische aquisitie, want het digitaal printen op textiel wordt door analisten als een zeer belangrijke groeimarkt bestempeld.

Reggiani is een belangrijke fabrikant van industriële inkjetprinters die textiel bedrukken met watergebaseerde inkten: watergebaseerde dispersie-, acid-, pigment- of reactieve dye-inkten.

De Optitex 3D digitale kledingsimulatiesoftware in combinatie met de 2D software voor het maken van patronen, reduceert de kosten van productontwikkeling en versnelt en optimaliseert de volledige supply chain en lancering van nieuwe textielproducten. De combinatie van hardware en software past in de holistische visie van EFI op het vlak van textielproductie.

De 3D technologie van Optitex moet de digitale transformatie van de textielindustrie en de adoptie van "fast fashion" een flinke duw in de rug geven. De software zal geïntegreerd worden in EFI's Productivity Software.Efi is een bekend fabrikant van onder andere grootformaat inkjetsystemen van het merk Vutek. In augustus 2015 werd Reggiani Macchine uit het Italiaanse Bergamo overgenomen. Voor EFI was dit een strategische aquisitie, want het digitaal printen op textiel wordt door analisten als een zeer belangrijke groeimarkt bestempeld.Reggiani is een belangrijke fabrikant van industriële inkjetprinters die textiel bedrukken met watergebaseerde inkten: watergebaseerde dispersie-, acid-, pigment- of reactieve dye-inkten. De Optitex 3D digitale kledingsimulatiesoftware in combinatie met de 2D software voor het maken van patronen, reduceert de kosten van productontwikkeling en versnelt en optimaliseert de volledige supply chain en lancering van nieuwe textielproducten. De combinatie van hardware en software past in de holistische visie van EFI op het vlak van textielproductie.