Drijvende kracht en initiatiefnemer van het evenement is de Belg Wim Buyle (Advanced Machinery), tevens vicevoorzitter van EFTA-Benelux en Vice-President van de Europese koepelorganisatie FTA Europe. De avond werd gepresenteerd door televisiepersoonlijkheid Anne De Baetzelier.

Er werden EFTA-Benelux Flexo Awards uitgereikt in 10 categorieën. Onder de Belgische winnaars noteerden we Bastin-Pack uit Wetteren (flexodruk op folie/medium) met de verpakking 'Bruine Bloem 1 kg' voor Camp Rémy; Mondi Poperinge (flexodruk op papier/breed) met een haarscherp bedrukte papieren zak voor konijn- en knaagdiervoer; VPK Packaging (corrugated post print/coated) met de realisatie Tray hero; VPK Packaging (corrugated post print/uncoated) voor Leffe de Noël; Athena Graphics uit Roeselare (technische innovaties leveranciers) voor het concept Smart Flexo; LC Packaging uit Sint-Katelijne-Waver (technische innovaties drukkers).

De Benelux-winnaars in de verschillende categorieën strijden op 30 mei volgend jaar om de Europese FTA Europe Diamond Awards in Milaan. De volgende editie van de EFTA-Benelux Awards staat gepland in 2019.

EFTA-Benelux startte vorig jaar eveneens met de EFTA Flexo Academy om de algehele kennis over flexo te verbeteren en te verspreiden. Het gaat om een 5-daagse cursus bij fabrikanten en productiebedrijven, die over het jaar is gespreid. Vorig jaar schreven zich daar 25 deelnemers voor in, dit jaar zijn er 20 deelnemers.

Drijvende kracht en initiatiefnemer van het evenement is de Belg Wim Buyle (Advanced Machinery), tevens vicevoorzitter van EFTA-Benelux en Vice-President van de Europese koepelorganisatie FTA Europe. De avond werd gepresenteerd door televisiepersoonlijkheid Anne De Baetzelier.Er werden EFTA-Benelux Flexo Awards uitgereikt in 10 categorieën. Onder de Belgische winnaars noteerden we Bastin-Pack uit Wetteren (flexodruk op folie/medium) met de verpakking 'Bruine Bloem 1 kg' voor Camp Rémy; Mondi Poperinge (flexodruk op papier/breed) met een haarscherp bedrukte papieren zak voor konijn- en knaagdiervoer; VPK Packaging (corrugated post print/coated) met de realisatie Tray hero; VPK Packaging (corrugated post print/uncoated) voor Leffe de Noël; Athena Graphics uit Roeselare (technische innovaties leveranciers) voor het concept Smart Flexo; LC Packaging uit Sint-Katelijne-Waver (technische innovaties drukkers). De Benelux-winnaars in de verschillende categorieën strijden op 30 mei volgend jaar om de Europese FTA Europe Diamond Awards in Milaan. De volgende editie van de EFTA-Benelux Awards staat gepland in 2019.EFTA-Benelux startte vorig jaar eveneens met de EFTA Flexo Academy om de algehele kennis over flexo te verbeteren en te verspreiden. Het gaat om een 5-daagse cursus bij fabrikanten en productiebedrijven, die over het jaar is gespreid. Vorig jaar schreven zich daar 25 deelnemers voor in, dit jaar zijn er 20 deelnemers.