De herstructurering werd aangekondigd eind vorig jaar, het sociaal plan werd in februari afgerond. In de drukkerij moeten acht mensen afvloeien, en drie mensen gaan op brugpensioen. Wie afvloeit, krijgt wel een nieuwe job aangeboden bij een externe partner waar mee zal worden samengewerkt. Al de afvloeiingen gebeuren in de drukkerij.

De beslissing is mee ingegeven door het dalend aantal abonnees voor Kerk & Leven, het bekende blad dat nieuws uit de parochie brengt. "Waar we twintig jaar geleden nog 650.000 abonnees hadden, is dat nu gedaald tot 300.000", aldus algemeen directeur Toon Osaer.

Toch gelooft men bij de uitgever nog in het potentieel van Kerk & Leven. Zo werden recent vijf redacteurs aangeworven, om de vrijwilligers uit de parochies aan te sturen.

Bij de NV Halewijn werken nu nog 77 mensen. Voor de uitgever gaat het om de eerste herstructurering ooit.

De herstructurering werd aangekondigd eind vorig jaar, het sociaal plan werd in februari afgerond. In de drukkerij moeten acht mensen afvloeien, en drie mensen gaan op brugpensioen. Wie afvloeit, krijgt wel een nieuwe job aangeboden bij een externe partner waar mee zal worden samengewerkt. Al de afvloeiingen gebeuren in de drukkerij.De beslissing is mee ingegeven door het dalend aantal abonnees voor Kerk & Leven, het bekende blad dat nieuws uit de parochie brengt. "Waar we twintig jaar geleden nog 650.000 abonnees hadden, is dat nu gedaald tot 300.000", aldus algemeen directeur Toon Osaer.Toch gelooft men bij de uitgever nog in het potentieel van Kerk & Leven. Zo werden recent vijf redacteurs aangeworven, om de vrijwilligers uit de parochies aan te sturen. Bij de NV Halewijn werken nu nog 77 mensen. Voor de uitgever gaat het om de eerste herstructurering ooit.