Elitron komt met een reeks nieuwigheden naar FESPA in München. Zo demonstreert de Italiaanse snijmachinefabrikant het nieuwe, compacte, multifunctionele Spark C-snijsysteem. Ook te zien op de stand: het 3200 mm Kombo SDC+ productiesysteem voor grootformaat-toepassingen. Beide systemen zullen snijden en frezen met verschillende gereedschappen, zowel rolmaterialen als harde platen. De machinebouwer demonstreert ook het nieuwe Elitron Feeding System (EFS) en Elitron Stacking System (ESS).

Visietechnologie

Het aanbod van Elitron omvat verder het nieuwe Protective Material Handling-systeem (PMH), waarmee geprinte media met de grootste zorg worden behandeld wanneer ze automatisch worden geladen. "Het systeem versleept geen vellen bij het laden, maar drijft ze van de laadstapel naar de snijtafel waardoor schade wordt voorkomen", stelt het bedrijf.

Elitron demonstreert ook het Seeker-systeem. Met deze gepatenteerde, automatische visietechnologie worden afgedrukte referentiepunten en afbeeldingen geïdentificeerd vanaf de boven- en onderkant. Vervolgens worden de juiste snijbestanden automatisch geladen en uitgelijnd.

Augmented Reality

Op FESPA demonstreert Elitron ook de Stressless Working Technology. Deze Augmented Reality-technologie (AR) mikt op tijdsbesparing en minimale materiaalverspilling. Het systeem projecteert de digitale snijlijnen rechtstreeks op het materiaal.

Om het energieverbruik te verminderen worden alle Elitron-systemen vanaf dit jaar geleverd met het nieuwe Elitron Power Management System (EPMS), dat het energieverbruik van het krachtige vacuüm tot de helft vermindert.

De automatische wisselaar van de Kombo THC biedt plaats aan zeven gereedschappen.
Elitron komt met een reeks nieuwigheden naar FESPA in München. Zo demonstreert de Italiaanse snijmachinefabrikant het nieuwe, compacte, multifunctionele Spark C-snijsysteem. Ook te zien op de stand: het 3200 mm Kombo SDC+ productiesysteem voor grootformaat-toepassingen. Beide systemen zullen snijden en frezen met verschillende gereedschappen, zowel rolmaterialen als harde platen. De machinebouwer demonstreert ook het nieuwe Elitron Feeding System (EFS) en Elitron Stacking System (ESS).Het aanbod van Elitron omvat verder het nieuwe Protective Material Handling-systeem (PMH), waarmee geprinte media met de grootste zorg worden behandeld wanneer ze automatisch worden geladen. "Het systeem versleept geen vellen bij het laden, maar drijft ze van de laadstapel naar de snijtafel waardoor schade wordt voorkomen", stelt het bedrijf.Elitron demonstreert ook het Seeker-systeem. Met deze gepatenteerde, automatische visietechnologie worden afgedrukte referentiepunten en afbeeldingen geïdentificeerd vanaf de boven- en onderkant. Vervolgens worden de juiste snijbestanden automatisch geladen en uitgelijnd.Op FESPA demonstreert Elitron ook de Stressless Working Technology. Deze Augmented Reality-technologie (AR) mikt op tijdsbesparing en minimale materiaalverspilling. Het systeem projecteert de digitale snijlijnen rechtstreeks op het materiaal.Om het energieverbruik te verminderen worden alle Elitron-systemen vanaf dit jaar geleverd met het nieuwe Elitron Power Management System (EPMS), dat het energieverbruik van het krachtige vacuüm tot de helft vermindert.