Roadies laat jongeren die voor een studiekeuze in het secundair onderwijs staan, kennismaken met het leven op de werkvloer na het diploma. Het informeert tevens over vaardigheden die nodig zijn voor bepaalde jobs. Het project wil jongeren helpen met het bewuster kiezen van een studierichting.

Roadies is binnen het Ministerie van Onderwijs en Vorming een project onder de leiding van het multimediale communicatieplatform voor het onderwijs 'Klasse' en het jongerenblad 'Maks!'. Er wordt voor het project samengewerkt met de VDAB (Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding) en de DBO (Dienst Beroepsopleiding). Roadies kreeg de steun van het ESF (European Social Fund).

GRAFOC, het sectorfonds voor de printmedia industrie, was meteen enthousiast over het project en ging op zoek naar een bedrijf waar Roadies voor de printmedia industrie zou kunnen worden georganiseerd. Het werd Albe De Coker.

Brecht Herteleer en Hanne Reumers die eind juni 2013 afstudeerden in het secundair onderwijs, werken vanaf 1 augustus voor Roadies. Het beroep van drukker is hun 23ste job.

Brecht werkte vorige week van maandag tot donderdag als drukker bij Albe De Coker in de ploeg van 14 uur tot 22 uur. Hanne ging de eerste twee dagen als drukker aan de slag in de ochtendploeg van 6 uur tot 14 uur. Woensdag en donderdag ging ze gewapend met fototoestel, pc en smartphone op zoek naar verhalen op de werkvloer en bracht ze verslag uit via de website, twitter, instagram en facebook. We willen u deze tweet van Hanne alvast niet onthouden: 'Shiftarbeid dat went nooit zei de man, en zijn wallen groeiden nog wat verder. Dag twee en ook mijn lichaam is de kluts kwijt."

Het wedervaren van Hanne en Brecht bij Albe De Coker kan u op 12 februari lezen in Joepie en Metro, op 14 februari bekijken op Iedereen Beroemd op één, en is te horen op MNM-radio. Of je kan surfen naar de Roadies-website.

Roadies laat jongeren die voor een studiekeuze in het secundair onderwijs staan, kennismaken met het leven op de werkvloer na het diploma. Het informeert tevens over vaardigheden die nodig zijn voor bepaalde jobs. Het project wil jongeren helpen met het bewuster kiezen van een studierichting. Roadies is binnen het Ministerie van Onderwijs en Vorming een project onder de leiding van het multimediale communicatieplatform voor het onderwijs 'Klasse' en het jongerenblad 'Maks!'. Er wordt voor het project samengewerkt met de VDAB (Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding) en de DBO (Dienst Beroepsopleiding). Roadies kreeg de steun van het ESF (European Social Fund). GRAFOC, het sectorfonds voor de printmedia industrie, was meteen enthousiast over het project en ging op zoek naar een bedrijf waar Roadies voor de printmedia industrie zou kunnen worden georganiseerd. Het werd Albe De Coker. Brecht Herteleer en Hanne Reumers die eind juni 2013 afstudeerden in het secundair onderwijs, werken vanaf 1 augustus voor Roadies. Het beroep van drukker is hun 23ste job. Brecht werkte vorige week van maandag tot donderdag als drukker bij Albe De Coker in de ploeg van 14 uur tot 22 uur. Hanne ging de eerste twee dagen als drukker aan de slag in de ochtendploeg van 6 uur tot 14 uur. Woensdag en donderdag ging ze gewapend met fototoestel, pc en smartphone op zoek naar verhalen op de werkvloer en bracht ze verslag uit via de website, twitter, instagram en facebook. We willen u deze tweet van Hanne alvast niet onthouden: 'Shiftarbeid dat went nooit zei de man, en zijn wallen groeiden nog wat verder. Dag twee en ook mijn lichaam is de kluts kwijt." Het wedervaren van Hanne en Brecht bij Albe De Coker kan u op 12 februari lezen in Joepie en Metro, op 14 februari bekijken op Iedereen Beroemd op één, en is te horen op MNM-radio. Of je kan surfen naar de Roadies-website.