Empack 2021 focust op thema's zoals duurzaamheid en digitale transformatie. Beursorganisator EasyFairs verwacht 150 exposanten en 3.200 bezoekers op 4.000 vierkante meter ruimte in de Nekkerhal te Mechelen.

Kennisplatform

Naast de expo biedt Empack een uitgebreid kennisprogramma aan. Tijdens de seminaries en workshops wordt er dieper ingegaan op topics in de verpakkingsindustrie zoals duurzaamheid, circulariteit, digitalisatie, packaging design, enzovoort. Empack profileert zich als een kennisplatform waar verpakkingsprofessionals inspiratie en nieuwe inzichten opdoen.

Zo is er het programma 'Groen Verpakken' in samenwerking met Fost Plus en Karine Van Doorsselaer (UAntwerpen), de Pack4Food Roadshow over circulair verpakken met behulp van kunststofverpakkingen, workshops rond succesvol digitaliseren en innoveren in het verpakkingsproces, cases rond data driven packaging design, enzovoort.

Snelgroeiende bedrijven

Er staan ook twee awarduitreikingen op het programma: de Trends Gazellen in packaging en de allereerste Verpakking & Label Award. De Trends Gazellen Awards huldigen snelgroeiende bedrijven of 'Gazellen' in drie verschillende categorieën: kleine, middelgrote en grote ondernemingen.

De Verpakking & Label Award omvat twee categorieën: intelligente verpakkingsmachines en innovatieve verpakkingen en verpakkingsmaterialen. De wedstrijd staat open voor verpakkingsproducenten en -leveranciers, ontwerpbureaus en verpakkende bedrijven.

Empack 2021 focust op thema's zoals duurzaamheid en digitale transformatie. Beursorganisator EasyFairs verwacht 150 exposanten en 3.200 bezoekers op 4.000 vierkante meter ruimte in de Nekkerhal te Mechelen.Naast de expo biedt Empack een uitgebreid kennisprogramma aan. Tijdens de seminaries en workshops wordt er dieper ingegaan op topics in de verpakkingsindustrie zoals duurzaamheid, circulariteit, digitalisatie, packaging design, enzovoort. Empack profileert zich als een kennisplatform waar verpakkingsprofessionals inspiratie en nieuwe inzichten opdoen.Zo is er het programma 'Groen Verpakken' in samenwerking met Fost Plus en Karine Van Doorsselaer (UAntwerpen), de Pack4Food Roadshow over circulair verpakken met behulp van kunststofverpakkingen, workshops rond succesvol digitaliseren en innoveren in het verpakkingsproces, cases rond data driven packaging design, enzovoort.Er staan ook twee awarduitreikingen op het programma: de Trends Gazellen in packaging en de allereerste Verpakking & Label Award. De Trends Gazellen Awards huldigen snelgroeiende bedrijven of 'Gazellen' in drie verschillende categorieën: kleine, middelgrote en grote ondernemingen.De Verpakking & Label Award omvat twee categorieën: intelligente verpakkingsmachines en innovatieve verpakkingen en verpakkingsmaterialen. De wedstrijd staat open voor verpakkingsproducenten en -leveranciers, ontwerpbureaus en verpakkende bedrijven.