Sinds 22 jaar kiest Pantone elk jaar een kleur van het jaar die volgens het bedrijf de trends in uiteenlopende sectoren - grafisch ontwerp, industrieel design, binnenhuisdesign, mode, enzovoort - zal bepalen. Voor 2022 wordt de kleur Pantone 17-3938 Very Peri naar voren geschoven. De experts van het Pantone Color Institute hebben een mengsel van blauw, violet en helder rood gecreëerd. Het resultaat is een blauw dat naar het mauve neigt.

Voor het eerst creëert het Amerikaanse Color Institute een volledig nieuwe kleur. De kleur van 2022 "weerspiegelt de innovaties en de transformaties die wereldwijd plaatsvinden".

Dynamische présence

"Terwijl we op weg zijn naar een wereld die sterker dan ooit verandert, biedt Pantone 17-3938 Very Peri een nieuw perspectief en een nieuwe kijk op de familie van blauwe kleuren die goed gekend en ruim gewaardeerd worden. Door de kwaliteiten van het blauw met een toets rood-violet te vermengen, drukt de kleur Very Peri een levendige en blijmoedige attitude uit, alsook een dynamische présence die een gedurfde creativiteit en uitdrukking van de verbeelding in de hand werkt," preciseert Leatrice Eiseman, de directeur van het Pantone Color Institute.

Pantone heeft een "blauw willen kiezen dat zo warm, vriendelijk en jeugdig mogelijk is". Het warme blauw 'Very Peri' is de opvolger van de combinatie van grijs en geel die een boodschap van kracht en hoop uitdroeg.

Sinds 22 jaar kiest Pantone elk jaar een kleur van het jaar die volgens het bedrijf de trends in uiteenlopende sectoren - grafisch ontwerp, industrieel design, binnenhuisdesign, mode, enzovoort - zal bepalen. Voor 2022 wordt de kleur Pantone 17-3938 Very Peri naar voren geschoven. De experts van het Pantone Color Institute hebben een mengsel van blauw, violet en helder rood gecreëerd. Het resultaat is een blauw dat naar het mauve neigt. Voor het eerst creëert het Amerikaanse Color Institute een volledig nieuwe kleur. De kleur van 2022 "weerspiegelt de innovaties en de transformaties die wereldwijd plaatsvinden". "Terwijl we op weg zijn naar een wereld die sterker dan ooit verandert, biedt Pantone 17-3938 Very Peri een nieuw perspectief en een nieuwe kijk op de familie van blauwe kleuren die goed gekend en ruim gewaardeerd worden. Door de kwaliteiten van het blauw met een toets rood-violet te vermengen, drukt de kleur Very Peri een levendige en blijmoedige attitude uit, alsook een dynamische présence die een gedurfde creativiteit en uitdrukking van de verbeelding in de hand werkt," preciseert Leatrice Eiseman, de directeur van het Pantone Color Institute.Pantone heeft een "blauw willen kiezen dat zo warm, vriendelijk en jeugdig mogelijk is". Het warme blauw 'Very Peri' is de opvolger van de combinatie van grijs en geel die een boodschap van kracht en hoop uitdroeg.