Peach Fuzz! Het Amerikaanse Pantone heeft de zachte, oranje tint Peach Fuzz (13-1023) als kleur van het jaar 2024 gekozen. Pantone omschrijft deze kleur als een "warme en knusse tint die ons verlangen om samen te leven en alle gevoelens die dat verlangen in het leven roept, tot uiting brengt". Peach Fuzz brengt een boodschap van delen, zorg dragen, gemeenschap en samenwerking, aldus Pantone.

Leatrice Eiseman, operationeel directeur van het Pantone Color Institute, omschrijft het als volgt: "We gingen op zoek naar een tint die nabijheid en verbondenheid weerspiegelt, een kleur die straalt van warmte, maar tegelijk modern en elegant is. En een brug bouwt tussen het jeugdige en het tijdloze."

De Pantone-kleur van het jaar 2024 is Peach Fuzz (13-1023), een zacht oranje tint.

De oorsprong van het Pantone-kleurenpalet

Het Pantone-kleurenpalet zag het licht in 1950 toen Lawrence Herbert, een chemicus in dienst van de M&T Chemical Company, begon te werken voor een bedrijf dat pigmenten voor de grafische industrie vervaardigde. Op dat moment was het voor professionals in de grafische sector moeilijk om zich van de coherentie van de inktkleuren te vergewissen omdat die aanzienlijk konden verschillen van batch tot batch.

In 1963 koopt Lawrence Herbert de onderneming en brengt hij het Pantone Matching System (PMS) uit, een instrument dat ondertussen onmisbaar is in de grafische industrie en waarvan elke kleur door een specifiek nummer geïdentificeerd wordt. Dat systeem is een universele referentie geworden die drukkers, ontwerpers en producenten in staat stelt om dezelfde 'kleurentaal' te spreken. Het PMS is ook de algemene norm voor de reproductie van kleuren en garandeert de coherentie in de productie van drukwerk en van alle andere producten waarbij een precieze weergave van de kleuren essentieel is.

Peach Fuzz! Het Amerikaanse Pantone heeft de zachte, oranje tint Peach Fuzz (13-1023) als kleur van het jaar 2024 gekozen. Pantone omschrijft deze kleur als een "warme en knusse tint die ons verlangen om samen te leven en alle gevoelens die dat verlangen in het leven roept, tot uiting brengt". Peach Fuzz brengt een boodschap van delen, zorg dragen, gemeenschap en samenwerking, aldus Pantone.Leatrice Eiseman, operationeel directeur van het Pantone Color Institute, omschrijft het als volgt: "We gingen op zoek naar een tint die nabijheid en verbondenheid weerspiegelt, een kleur die straalt van warmte, maar tegelijk modern en elegant is. En een brug bouwt tussen het jeugdige en het tijdloze."Het Pantone-kleurenpalet zag het licht in 1950 toen Lawrence Herbert, een chemicus in dienst van de M&T Chemical Company, begon te werken voor een bedrijf dat pigmenten voor de grafische industrie vervaardigde. Op dat moment was het voor professionals in de grafische sector moeilijk om zich van de coherentie van de inktkleuren te vergewissen omdat die aanzienlijk konden verschillen van batch tot batch.In 1963 koopt Lawrence Herbert de onderneming en brengt hij het Pantone Matching System (PMS) uit, een instrument dat ondertussen onmisbaar is in de grafische industrie en waarvan elke kleur door een specifiek nummer geïdentificeerd wordt. Dat systeem is een universele referentie geworden die drukkers, ontwerpers en producenten in staat stelt om dezelfde 'kleurentaal' te spreken. Het PMS is ook de algemene norm voor de reproductie van kleuren en garandeert de coherentie in de productie van drukwerk en van alle andere producten waarbij een precieze weergave van de kleuren essentieel is.