Contiweb is marktleider op het gebied van gasdrogers voor heatset rotatieoffset. De hoeksteen van het portfolio voor rotatieoffset wordt de Ecoset-droger voor commerciële druktoepassingen. Het is een heteluchtdroger voor toepassingen van 16 tot 96 pagina's (1020-2860 mm). De belangrijkste functies van drogen, nabranden en koelen zijn geïntegreerd in één unit. De naverbrander verbrandt de oplosmiddelen uit de inkt om emissies te minimaliseren, terwijl de gewonnen thermische energie effectief wordt hergebruikt in het verwarmingsproces, waardoor het gasverbruik tot 40 procent wordt verminderd.

Gasbesparende naverbranding

Een andere optie voor commercieel drukwerk is de Ecodry, een economische oplossing voor 16-paginapersen, alleen verkrijgbaar met een baanbreedte van 1020 mm. Dit model wordt ook geleverd met gasbesparende geïntegreerde naverbranding, maar zonder koelfunctie. Voor boek- en krantendrukkers biedt Contiweb de Ecobook-droger aan. Deze past dezelfde technologie toe als de Ecoset, maar werkt met lagere droogtemperaturen voor ongecoat papier en toepassingen met een lage inktdekking.

Voor zijn installed base zal Contiweb het scala aan optionele upgrades en verbeteringen uitbreiden. Hierdoor kunnen klanten ook bestaande oudere generatie drogers uitrusten met de best beschikbare technologieën die Contiweb toepast in de Ecoset en Ecobook.

Contiweb is marktleider op het gebied van gasdrogers voor heatset rotatieoffset. De hoeksteen van het portfolio voor rotatieoffset wordt de Ecoset-droger voor commerciële druktoepassingen. Het is een heteluchtdroger voor toepassingen van 16 tot 96 pagina's (1020-2860 mm). De belangrijkste functies van drogen, nabranden en koelen zijn geïntegreerd in één unit. De naverbrander verbrandt de oplosmiddelen uit de inkt om emissies te minimaliseren, terwijl de gewonnen thermische energie effectief wordt hergebruikt in het verwarmingsproces, waardoor het gasverbruik tot 40 procent wordt verminderd.Een andere optie voor commercieel drukwerk is de Ecodry, een economische oplossing voor 16-paginapersen, alleen verkrijgbaar met een baanbreedte van 1020 mm. Dit model wordt ook geleverd met gasbesparende geïntegreerde naverbranding, maar zonder koelfunctie. Voor boek- en krantendrukkers biedt Contiweb de Ecobook-droger aan. Deze past dezelfde technologie toe als de Ecoset, maar werkt met lagere droogtemperaturen voor ongecoat papier en toepassingen met een lage inktdekking.Voor zijn installed base zal Contiweb het scala aan optionele upgrades en verbeteringen uitbreiden. Hierdoor kunnen klanten ook bestaande oudere generatie drogers uitrusten met de best beschikbare technologieën die Contiweb toepast in de Ecoset en Ecobook.