Enfocus maakt bekend dat het een exclusieve overeenkomst heeft gesloten met Monotype, een van 's werelds bekendste lettertypeleveranciers, om het probleem aan te pakken dat obstakel nummer één was bij het corrigeren van PDF's voor productiedoeleinden: ontbrekende lettertypes.

Enfocus biedt omgevingen die werken met PitStop Pro 12 en PitStop Server 12 de optie om verbinding te maken met het Monotype Baseline platform, een nieuwe cloudgebaseerde font service, telkens wanneer ontbrekende lettertypes worden gedetecteerd. Door het desbetreffende lettertype dan in licentie te nemen tegen het speciale introductietarief van $ 1,49 per lettertype (en dat per PDF-document) kan het worden ingesloten in het bestand. Zo doorstaat de job de preflightcontrole en kan deze juist worden gedrukt . De voorwaarden van de overeenkomst stipuleren dat Enfocus momenteel de exclusieve rechten heeft op het aanbieden van de Monotype oplossing voor preflighting.

De beschikbare lettertypes omvatten lettertypes in de OpenType-indeling en lettertypes in de TrueType-indeling. Aziatische lettertypes zijn beschikbaar in TrueType- of OpenType CFF-indeling. De font service van Monotype, waarop een patent is aangevraagd, is momenteel alleen via Enfocus en zijn OEM-partners beschikbaar.

Zo kunnen PitStop 12 klanten de font service gebruiken

PitStop Pro 12 en PitStop Server 12 blijven werken zoals eerdere PitStop versies wat betreft het controleren van PDF's op ontbrekende lettertypes en het ophalen van die lettertypes op de lokale computer als ze daar beschikbaar zijn. Is het lettertype lokaal beschikbaar en heeft de gebruiker de optie ingeschakeld, dan wordt het lokale lettertype ingesloten in het PDF-bestand. Is het lettertype echter lokaal niet beschikbaar, dan zet PitStop 12 de zoektocht verder. Gebruikers van versie 12 van PitStop beschikken nu over de optie om te controleren of het ontbrekende lettertype beschikbaar is op het Monotype Baseline platform. Als het ontbrekende lettertype beschikbaar is op het platform, wordt het lettertype gedownload en ingesloten in het PDF-document, als de gebruiker dat toestaat. Het Monotype Baseline platform is toegankelijk zodra gebruikers een account hebben ingesteld. Per lettertype (en dat per PDF-document) wordt het introductietarief van $ 1,49 in rekening gebracht. Het maakt geen verschil uit of de PDF één pagina telt of een PDF-document van meer dan 1.000 pagina's is.

Aangeschafte lettertypes worden gedocumenteerd in PitStop preflightrapporten en in de geschiedenis van de gebruikersaccount bij Monotype.

Enfocus maakt bekend dat het een exclusieve overeenkomst heeft gesloten met Monotype, een van 's werelds bekendste lettertypeleveranciers, om het probleem aan te pakken dat obstakel nummer één was bij het corrigeren van PDF's voor productiedoeleinden: ontbrekende lettertypes.Enfocus biedt omgevingen die werken met PitStop Pro 12 en PitStop Server 12 de optie om verbinding te maken met het Monotype Baseline platform, een nieuwe cloudgebaseerde font service, telkens wanneer ontbrekende lettertypes worden gedetecteerd. Door het desbetreffende lettertype dan in licentie te nemen tegen het speciale introductietarief van $ 1,49 per lettertype (en dat per PDF-document) kan het worden ingesloten in het bestand. Zo doorstaat de job de preflightcontrole en kan deze juist worden gedrukt . De voorwaarden van de overeenkomst stipuleren dat Enfocus momenteel de exclusieve rechten heeft op het aanbieden van de Monotype oplossing voor preflighting.De beschikbare lettertypes omvatten lettertypes in de OpenType-indeling en lettertypes in de TrueType-indeling. Aziatische lettertypes zijn beschikbaar in TrueType- of OpenType CFF-indeling. De font service van Monotype, waarop een patent is aangevraagd, is momenteel alleen via Enfocus en zijn OEM-partners beschikbaar. Zo kunnen PitStop 12 klanten de font service gebruikenPitStop Pro 12 en PitStop Server 12 blijven werken zoals eerdere PitStop versies wat betreft het controleren van PDF's op ontbrekende lettertypes en het ophalen van die lettertypes op de lokale computer als ze daar beschikbaar zijn. Is het lettertype lokaal beschikbaar en heeft de gebruiker de optie ingeschakeld, dan wordt het lokale lettertype ingesloten in het PDF-bestand. Is het lettertype echter lokaal niet beschikbaar, dan zet PitStop 12 de zoektocht verder. Gebruikers van versie 12 van PitStop beschikken nu over de optie om te controleren of het ontbrekende lettertype beschikbaar is op het Monotype Baseline platform. Als het ontbrekende lettertype beschikbaar is op het platform, wordt het lettertype gedownload en ingesloten in het PDF-document, als de gebruiker dat toestaat. Het Monotype Baseline platform is toegankelijk zodra gebruikers een account hebben ingesteld. Per lettertype (en dat per PDF-document) wordt het introductietarief van $ 1,49 in rekening gebracht. Het maakt geen verschil uit of de PDF één pagina telt of een PDF-document van meer dan 1.000 pagina's is.Aangeschafte lettertypes worden gedocumenteerd in PitStop preflightrapporten en in de geschiedenis van de gebruikersaccount bij Monotype.