Het Londense bedrijf De La Rue heeft voor rekening van de Bank van Engeland 440 miljoen exemplaren van het nieuw biljet van 5£ gedrukt. Het kunststof biljet dat kleiner is dan de papieren versie, draagt op de ene kant het portret van Queen Elisabeth, en op de andere dat van Winston Churchill. Vanaf mei 2017 worden de papieren biljetten van 5£ (die op basis van een mengsel van linnen en katoen vervaardigd zijn) niet meer in de handel aanvaard en moeten ze ingewisseld worden.

Volgens de Bank van Engeland is het nieuwe kunststof biljet steviger en zuiverder, terwijl het bovendien ook nog moeilijker na te maken is. Het nieuwe biljet zou een levensduur hebben die 2,5 keer langer is dan die van papieren biljetten. "Dat moet de toekomstige productiekosten doen dalen," aldus de Bank van Engeland. Bij de nieuwe kunststof biljetten zijn overigens nog meer maatregelen genomen om valsemunters te ontmoedigen. Zo is het biljet onder andere voorzien van een transparant venstertje waarin de Elisabeth Tower verschijnt, in een zilverkleurige versie langs de ene zijde, en een goudkleurige langs de andere zijde. De contouren van het venstertje en het symbool '£' dat erin opgenomen is, verkleuren van violet naar groen als het biljet schuin gehouden wordt. Om slechtzienden en blinden te helpen om de biljetten uit elkaar te houden, krijgen de volgende biljetten van 10 en 20 £ reliëfaanduidingen. Het nieuwe biljet van 10 pond, met de beeltenis van Jane Austen, wordt tijdens de zomer van 2017 uitgegeven. Het nieuwe biljet van 20 pond is voorzien voor 2020.

Het Londense bedrijf De La Rue heeft voor rekening van de Bank van Engeland 440 miljoen exemplaren van het nieuw biljet van 5£ gedrukt. Het kunststof biljet dat kleiner is dan de papieren versie, draagt op de ene kant het portret van Queen Elisabeth, en op de andere dat van Winston Churchill. Vanaf mei 2017 worden de papieren biljetten van 5£ (die op basis van een mengsel van linnen en katoen vervaardigd zijn) niet meer in de handel aanvaard en moeten ze ingewisseld worden.Volgens de Bank van Engeland is het nieuwe kunststof biljet steviger en zuiverder, terwijl het bovendien ook nog moeilijker na te maken is. Het nieuwe biljet zou een levensduur hebben die 2,5 keer langer is dan die van papieren biljetten. "Dat moet de toekomstige productiekosten doen dalen," aldus de Bank van Engeland. Bij de nieuwe kunststof biljetten zijn overigens nog meer maatregelen genomen om valsemunters te ontmoedigen. Zo is het biljet onder andere voorzien van een transparant venstertje waarin de Elisabeth Tower verschijnt, in een zilverkleurige versie langs de ene zijde, en een goudkleurige langs de andere zijde. De contouren van het venstertje en het symbool '£' dat erin opgenomen is, verkleuren van violet naar groen als het biljet schuin gehouden wordt. Om slechtzienden en blinden te helpen om de biljetten uit elkaar te houden, krijgen de volgende biljetten van 10 en 20 £ reliëfaanduidingen. Het nieuwe biljet van 10 pond, met de beeltenis van Jane Austen, wordt tijdens de zomer van 2017 uitgegeven. Het nieuwe biljet van 20 pond is voorzien voor 2020.