De gepatenteerde BoFood Organic vellenoffsetinkt wordt bekroond met de Duitse Verpakkingsprijs in de categorie veiligheid op de FachPack-beurs in Nürnberg op 25 september 2018.

In BoFood Organic inkten zitten enkel ingrediënten die zijn goedgekeurd voor gebruik in levensmiddelen. Het betekent dat met de inkt nu ook de binnenzijde van verpakkingen, die dus met het voedsel in aanraking komt, kan bedrukt worden. Zoals voor promotionele boodschappen in een hamburgerbox of op een chocoladewikkel bijvoorbeeld. Nu elke verpakking aan beide zijden kan worden bedrukt, is het drukoppervlak met 100 % toegenomen.

BoFood Organic is een verdere ontwikkeling van BoFood MU uit 2008, een inktreeks die enkel geschikt is om te gebruiken op de niet-contactzijde van de voedselverpakking.

In het kader van de Duitse Verpakkingsprijs, georganiseerd door het Duitse Verpakkingsinstituut onder auspiciën van het Bondsministerie van Economie en Technologie, heeft Epple een verpakking ingediend die aan de binnenzijde is bedrukt met BoFood Organic en aan de buitenzijde is bedrukt met een migratie onschadelijke BoFood Next Generation. EGGER Druck + Medien produceerde de verpakking die door designbureau Clormann Design, Penzing, in drie versies werd ontworpen.

De gepatenteerde BoFood Organic vellenoffsetinkt wordt bekroond met de Duitse Verpakkingsprijs in de categorie veiligheid op de FachPack-beurs in Nürnberg op 25 september 2018.In BoFood Organic inkten zitten enkel ingrediënten die zijn goedgekeurd voor gebruik in levensmiddelen. Het betekent dat met de inkt nu ook de binnenzijde van verpakkingen, die dus met het voedsel in aanraking komt, kan bedrukt worden. Zoals voor promotionele boodschappen in een hamburgerbox of op een chocoladewikkel bijvoorbeeld. Nu elke verpakking aan beide zijden kan worden bedrukt, is het drukoppervlak met 100 % toegenomen.BoFood Organic is een verdere ontwikkeling van BoFood MU uit 2008, een inktreeks die enkel geschikt is om te gebruiken op de niet-contactzijde van de voedselverpakking. In het kader van de Duitse Verpakkingsprijs, georganiseerd door het Duitse Verpakkingsinstituut onder auspiciën van het Bondsministerie van Economie en Technologie, heeft Epple een verpakking ingediend die aan de binnenzijde is bedrukt met BoFood Organic en aan de buitenzijde is bedrukt met een migratie onschadelijke BoFood Next Generation. EGGER Druck + Medien produceerde de verpakking die door designbureau Clormann Design, Penzing, in drie versies werd ontworpen.