De werken voor de nieuwe fabriek op de Japanse site van Akita Epson gaan in november 2022 van start en moeten volgens plan in december 2023 klaar zijn. Het nieuwe gebouw vertegenwoordigt een investering van 3,5 miljard yen, bijna 25 miljoen euro.

Volgens Epson zal de nieuwe fabriek, met een oppervlakte van 3700 vierkante meter, zijn productiecapaciteit voor printkoppen verdrievoudigen zodat het bedrijf op de groeiende vraag van de markt kan inspelen.

Industriële inkjet

"De internationale vraag naar inkjetprinters - onder andere desktopprinters en printers voor particuliere gebruikers - zal op middellange en lange termijn blijven toenemen", verklaarde Epson in een persbericht. "In de ontwikkelde landen stijgt ook de vraag naar industriële inkjetdruk om grote volumes te drukken."

In de nieuwe vleugel zullen inkjetkoppen geproduceerd en geassembleerd worden. Dat zal Epson meteen de gelegenheid geven om zijn productaanbod te versterken en om zijn verkoop van printkoppen aan derden op te voeren - op die manier wil het bedrijf het aanbod inkjetpersen die met de printkoppen PrecisionCore MicroTFP uitgerust zijn, verruimen.

De werken voor de nieuwe fabriek op de Japanse site van Akita Epson gaan in november 2022 van start en moeten volgens plan in december 2023 klaar zijn. Het nieuwe gebouw vertegenwoordigt een investering van 3,5 miljard yen, bijna 25 miljoen euro.Volgens Epson zal de nieuwe fabriek, met een oppervlakte van 3700 vierkante meter, zijn productiecapaciteit voor printkoppen verdrievoudigen zodat het bedrijf op de groeiende vraag van de markt kan inspelen. "De internationale vraag naar inkjetprinters - onder andere desktopprinters en printers voor particuliere gebruikers - zal op middellange en lange termijn blijven toenemen", verklaarde Epson in een persbericht. "In de ontwikkelde landen stijgt ook de vraag naar industriële inkjetdruk om grote volumes te drukken."In de nieuwe vleugel zullen inkjetkoppen geproduceerd en geassembleerd worden. Dat zal Epson meteen de gelegenheid geven om zijn productaanbod te versterken en om zijn verkoop van printkoppen aan derden op te voeren - op die manier wil het bedrijf het aanbod inkjetpersen die met de printkoppen PrecisionCore MicroTFP uitgerust zijn, verruimen.