Robots hebben nog geen grote inbreng in de geautomatiseerde drukproductie maar die tijd is misschien niet meer zover af. Industriële robots worden traditioneel op een vaste locatie aan een productielijn geïnstalleerd en hebben een welomschreven taak. De WorkSense W-01 kan van plaats naar plaats worden gereden om verschillende opdrachten uit te voeren en productietaken te automatiseren.

De robot is uitgerust met camera's aan hoofd en armen waardoor hij min of meer ziet als een menselijk wezen en de positie en oriëntatie van een object in een driedimensionale ruimte kan detecteren. Wanneer de robot elders wordt geplaatst, kan hij daardoor direct starten met werken zonder dat hij opnieuw moet geprogrammeerd worden. De robot beslist zelfstandig over het pad en de oriëntatie van zijn 7-assige armen en is in staat om obstakels te vermijden. De robotarmen bewegen als menselijke armen onafhankelijk van elkaar om taken te kunnen uitvoeren die onmogelijk zijn met éénarmige robots. De armen beschikken over sensors waardoor delicate jobs als transport en verzamelen fijngevoelig kunnen worden uitgevoerd zonder de objecten te beschadigen. Multifunctionele handen die objecten met verschillende formaten en vormen kunnen grijpen en klemmen, zijn standaard tools aan de uiteinden van de armen.

Met de robot mikt Epson op marktsegmenten waar vraag is naar kleinere productie runs en JIT-productie, zoals de geautomatiseerde productie van wagenonderdelen. Maar het valt dus niet meer uit te sluiten dat robots in de toekomst ook zullen ingezet worden voor taken in het grafisch productieproces.

Robots hebben nog geen grote inbreng in de geautomatiseerde drukproductie maar die tijd is misschien niet meer zover af. Industriële robots worden traditioneel op een vaste locatie aan een productielijn geïnstalleerd en hebben een welomschreven taak. De WorkSense W-01 kan van plaats naar plaats worden gereden om verschillende opdrachten uit te voeren en productietaken te automatiseren.De robot is uitgerust met camera's aan hoofd en armen waardoor hij min of meer ziet als een menselijk wezen en de positie en oriëntatie van een object in een driedimensionale ruimte kan detecteren. Wanneer de robot elders wordt geplaatst, kan hij daardoor direct starten met werken zonder dat hij opnieuw moet geprogrammeerd worden. De robot beslist zelfstandig over het pad en de oriëntatie van zijn 7-assige armen en is in staat om obstakels te vermijden. De robotarmen bewegen als menselijke armen onafhankelijk van elkaar om taken te kunnen uitvoeren die onmogelijk zijn met éénarmige robots. De armen beschikken over sensors waardoor delicate jobs als transport en verzamelen fijngevoelig kunnen worden uitgevoerd zonder de objecten te beschadigen. Multifunctionele handen die objecten met verschillende formaten en vormen kunnen grijpen en klemmen, zijn standaard tools aan de uiteinden van de armen.Met de robot mikt Epson op marktsegmenten waar vraag is naar kleinere productie runs en JIT-productie, zoals de geautomatiseerde productie van wagenonderdelen. Maar het valt dus niet meer uit te sluiten dat robots in de toekomst ook zullen ingezet worden voor taken in het grafisch productieproces.