Esko, leverancier van software- en hardware-oplossingen voor de verpakkingssector, werkte aan het automatiseringsproject samen met CERM, ontwikkelaar van MIS (Manufacturing Information System) voor label- en verpakkingsconverters. De twee technologiebedrijven ontwikkelden een innovatieve oplossing die zowel de processen moest vereenvoudigen, als de uitbreiding van het productaanbod van Accent, onderdeel van de Asteria Group, mogelijk moet maken.

Internationale primeur

"Accent wilde de workflow-efficiëntie verbeteren bij de complexe labels - alles van printen op de voor- en achterkant, over hybride labels bedrukt met meerdere printtechnologieën tot meerlaagse labels zoals duo- en tri-labels", zegt Ken Polspoel, de global solutions manager bij Esko.

"De workflowverbeteringen worden aangedreven door de technologie van CERM en vervolgens volledig geautomatiseerd in Esko Automation Engine. We zijn verheugd om als eerste op de markt te komen met deze nieuwe oplossing. Sinds ons werk met de Asteria Group is de technologie al meer dan tien keer ingezet in bedrijven over de hele wereld, waaronder Europa, Azië en de VS."

Mogelijke fouten elimineren

Christophe Beke, de chief technology innovation officer bij de Asteria Group, die het project voor Accent leidde, duidt dat de uitdaging voornamelijk was om de verschillende smaken en multi-label runs voor een van hun klanten te automatiseren.

"Hoewel dit werk slechts vijf procent van onze totale bestellingen vertegenwoordigde, betekende de complexiteit van de printopdracht dat we zowel een ontwerper als een prepress-operator fulltime in dienst hadden om het project in goede banen te leiden", stelt Beke. "Omdat we dit niet konden beheren met geautomatiseerde workflows, waren er verschillende bestanden nodig voor de verschillende fasen van het werk. Nu is het volledig geautomatiseerd, alles is gestroomlijnd, waardoor elke mogelijkheid op menselijke fouten bij het laden van de verschillende bestanden op het verkeerde moment wordt geëlimineerd."

"De efficiëntie- en productiviteitswinsten sinds de introductie van de nieuwe functionaliteit zijn enorm", zegt Christophe Beke. "Als we een peel-off label maken, waar we voorheen zo'n vier uur prepresstijd voor nodig hadden, kan dat nu in minder dan dertig minuten."

Met de nieuwe technologie kunnen workflows voor complexe opdrachten geautomatiseerd worden.
Esko, leverancier van software- en hardware-oplossingen voor de verpakkingssector, werkte aan het automatiseringsproject samen met CERM, ontwikkelaar van MIS (Manufacturing Information System) voor label- en verpakkingsconverters. De twee technologiebedrijven ontwikkelden een innovatieve oplossing die zowel de processen moest vereenvoudigen, als de uitbreiding van het productaanbod van Accent, onderdeel van de Asteria Group, mogelijk moet maken."Accent wilde de workflow-efficiëntie verbeteren bij de complexe labels - alles van printen op de voor- en achterkant, over hybride labels bedrukt met meerdere printtechnologieën tot meerlaagse labels zoals duo- en tri-labels", zegt Ken Polspoel, de global solutions manager bij Esko."De workflowverbeteringen worden aangedreven door de technologie van CERM en vervolgens volledig geautomatiseerd in Esko Automation Engine. We zijn verheugd om als eerste op de markt te komen met deze nieuwe oplossing. Sinds ons werk met de Asteria Group is de technologie al meer dan tien keer ingezet in bedrijven over de hele wereld, waaronder Europa, Azië en de VS."Christophe Beke, de chief technology innovation officer bij de Asteria Group, die het project voor Accent leidde, duidt dat de uitdaging voornamelijk was om de verschillende smaken en multi-label runs voor een van hun klanten te automatiseren."Hoewel dit werk slechts vijf procent van onze totale bestellingen vertegenwoordigde, betekende de complexiteit van de printopdracht dat we zowel een ontwerper als een prepress-operator fulltime in dienst hadden om het project in goede banen te leiden", stelt Beke. "Omdat we dit niet konden beheren met geautomatiseerde workflows, waren er verschillende bestanden nodig voor de verschillende fasen van het werk. Nu is het volledig geautomatiseerd, alles is gestroomlijnd, waardoor elke mogelijkheid op menselijke fouten bij het laden van de verschillende bestanden op het verkeerde moment wordt geëlimineerd.""De efficiëntie- en productiviteitswinsten sinds de introductie van de nieuwe functionaliteit zijn enorm", zegt Christophe Beke. "Als we een peel-off label maken, waar we voorheen zo'n vier uur prepresstijd voor nodig hadden, kan dat nu in minder dan dertig minuten."