AVT SpectraLab XF is voorgesteld op de recente Esko Innovation Summit. Het is een inline kleurmeetsysteem op basis van een nieuwe, supersnelle X-Rite spectrale sensor. Met XRGA-compliance biedt AVT SpectraLab XF de mogelijkheid om te meten tijdens de voorbereiding en productie, waardoor kleur- en kwaliteitsconsistentie over de gehele printcyclus wordt gegarandeerd.

Kleurconsistentie cruciaal

"Voor merken zijn kleurconsistentie en kwaliteit cruciaal", zegt Guy Yogev, de senior director of Product Marketing van Esko AVT. "De uniformiteit van de verpakkingskleur van een merk wekt vertrouwen en loyaliteit bij consumenten. Maar om perfect gereproduceerde merkkleuren voor verpakkingen en labels te bereiken, moeten converters naar de cijfers afdrukken en de kleurnauwkeurigheid bewaken - en dat alles terwijl ze met hoge snelheden en volumes produceren."

Kortere productieruns

Volgens Guy Yogev kan het een uitdaging zijn om aan deze norm te voldoen, vooral met de toenemende vraag naar kortere productieruns. "Het gebruik van manuele metingen voldoet niet aan deze uitdaging - slechts een paar punten per rol meten is onvoldoende, tijdrovend en vereist frequente tussenkomsten van de operator. AVT SpectraLab XF is ontwikkeld om converters te helpen aan deze verwachtingen te voldoen, door effectief te meten en te monitoren tijdens de productie en ervoor te zorgen dat converters printen naar kleurdoel."

De meetoplossing is gebaseerd op een nieuwe, supersnelle X-Rite spectrale sensor.
AVT SpectraLab XF is voorgesteld op de recente Esko Innovation Summit. Het is een inline kleurmeetsysteem op basis van een nieuwe, supersnelle X-Rite spectrale sensor. Met XRGA-compliance biedt AVT SpectraLab XF de mogelijkheid om te meten tijdens de voorbereiding en productie, waardoor kleur- en kwaliteitsconsistentie over de gehele printcyclus wordt gegarandeerd."Voor merken zijn kleurconsistentie en kwaliteit cruciaal", zegt Guy Yogev, de senior director of Product Marketing van Esko AVT. "De uniformiteit van de verpakkingskleur van een merk wekt vertrouwen en loyaliteit bij consumenten. Maar om perfect gereproduceerde merkkleuren voor verpakkingen en labels te bereiken, moeten converters naar de cijfers afdrukken en de kleurnauwkeurigheid bewaken - en dat alles terwijl ze met hoge snelheden en volumes produceren."Volgens Guy Yogev kan het een uitdaging zijn om aan deze norm te voldoen, vooral met de toenemende vraag naar kortere productieruns. "Het gebruik van manuele metingen voldoet niet aan deze uitdaging - slechts een paar punten per rol meten is onvoldoende, tijdrovend en vereist frequente tussenkomsten van de operator. AVT SpectraLab XF is ontwikkeld om converters te helpen aan deze verwachtingen te voldoen, door effectief te meten en te monitoren tijdens de productie en ervoor te zorgen dat converters printen naar kleurdoel."