De voorgenomen verkoop omvat de oorspronkelijke onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten in Kongsberg, Noorwegen, en de fabriek in Brno, Tsjechië.

Kongsberg werd in 1965 in Noorwegen opgericht en in 1998 door Esko (toen nog Barco) aangekocht. Esko is nu echter van plan zich meer te richten op het leveren van end-to-end workflow oplossingen voor haar klanten in de gehele verpakkingsketen. Met de overname zullen de meeste werknemers van Kongsberg ook van werkgever veranderen en een nieuwe thuis vinden bij Opengate Capital. Waarbij Kongsberg PCS (Precision Cutting Systems) als nieuw, onafhankelijk bedrijf onder leiding van Stuart Fox als toekomstige president (die Esko wisselt voor Kongsberg PCS) zijn weg verderzet.

Bron: print.de

De voorgenomen verkoop omvat de oorspronkelijke onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten in Kongsberg, Noorwegen, en de fabriek in Brno, Tsjechië.Kongsberg werd in 1965 in Noorwegen opgericht en in 1998 door Esko (toen nog Barco) aangekocht. Esko is nu echter van plan zich meer te richten op het leveren van end-to-end workflow oplossingen voor haar klanten in de gehele verpakkingsketen. Met de overname zullen de meeste werknemers van Kongsberg ook van werkgever veranderen en een nieuwe thuis vinden bij Opengate Capital. Waarbij Kongsberg PCS (Precision Cutting Systems) als nieuw, onafhankelijk bedrijf onder leiding van Stuart Fox als toekomstige president (die Esko wisselt voor Kongsberg PCS) zijn weg verderzet.Bron: print.de