Esko, het Belgische bedrijf dat software voor de verpakkings- en etikettenmarkt aanbiedt, heeft de certificatie SOC2 Type 2 zodat de klanten er zeker van kunnen zijn dat de gegevens van hun klanten en de toegang daartoe beveiligd zijn. Hun gevoelige informatie en intellectuele eigendom zijn dus goed beveiligd en beschermd. De criteria om de vertrouwelijkheid van organisaties te controleren, werden door het American Institute of Certified Public Accountants vastgelegd. De informatieveiligheid omvat het risicobeheer, de toegangscontroles, de bewaking en de protocollen die voorschrijven hoe op incidenten gereageerd moet worden.

Dubbele certificering

De certificering SOC2 komt er een jaar nadat Esko het certificaat ISO 27001 (internationale norm voor het beheer van informatieveiligheid) verkregen had. "Die certificering onderstreept het ononderbroken engagement van Esko om aan de strikte beveiligingsvereisten tegemoet te komen die klanten uit de verpakkings- en etikettensector en klanten die beeldmateriaal moeten beheren, vragen", verklaarde Joël Depernet, chief technology officer bij Esko. "Als een op de klant gerichte organisatie beseft Esko hoe essentieel het is om betrouwbare veiligheidsmaatregelen in te voeren en in stand te houden om de kostbare gegevens van klanten te beschermen. Onze recente certificering voor de norm ISO 27001 onderstreept dit nog eens."

Uitbreiding van de certificatie

Esko kondigt aan dat SOC 2 Type 2 nu tot andere essentiële producten, naast Esko WebCenter en Blue, uitgebreid zal worden. "Door de certificatie SOC 2 tot een ruimer productgamma uit te breiden, garanderen we dat dezelfde controles en veiligheidspraktijken op ons volledige softwareaanbod toegepast worden", voegt Joël Depernet eraan toe.

Esko, het Belgische bedrijf dat software voor de verpakkings- en etikettenmarkt aanbiedt, heeft de certificatie SOC2 Type 2 zodat de klanten er zeker van kunnen zijn dat de gegevens van hun klanten en de toegang daartoe beveiligd zijn. Hun gevoelige informatie en intellectuele eigendom zijn dus goed beveiligd en beschermd. De criteria om de vertrouwelijkheid van organisaties te controleren, werden door het American Institute of Certified Public Accountants vastgelegd. De informatieveiligheid omvat het risicobeheer, de toegangscontroles, de bewaking en de protocollen die voorschrijven hoe op incidenten gereageerd moet worden.De certificering SOC2 komt er een jaar nadat Esko het certificaat ISO 27001 (internationale norm voor het beheer van informatieveiligheid) verkregen had. "Die certificering onderstreept het ononderbroken engagement van Esko om aan de strikte beveiligingsvereisten tegemoet te komen die klanten uit de verpakkings- en etikettensector en klanten die beeldmateriaal moeten beheren, vragen", verklaarde Joël Depernet, chief technology officer bij Esko. "Als een op de klant gerichte organisatie beseft Esko hoe essentieel het is om betrouwbare veiligheidsmaatregelen in te voeren en in stand te houden om de kostbare gegevens van klanten te beschermen. Onze recente certificering voor de norm ISO 27001 onderstreept dit nog eens."Esko kondigt aan dat SOC 2 Type 2 nu tot andere essentiële producten, naast Esko WebCenter en Blue, uitgebreid zal worden. "Door de certificatie SOC 2 tot een ruimer productgamma uit te breiden, garanderen we dat dezelfde controles en veiligheidspraktijken op ons volledige softwareaanbod toegepast worden", voegt Joël Depernet eraan toe.