"Volgens het Europees Milieuagentschap heeft textiel de op drie na grootste klimaatimpact in de regio, na de voedsel-, huisvestings- en transportsector. De gemiddelde Europeaan gooit jaarlijks elf kilo textiel weg", stelt Peter Buttiens, de CEO van ESMA.

"Verschillende internationale instanties zetten zich in om dit te veranderen. Zo introduceert de EU een digitaal productpaspoort om de circulaire economie te stimuleren. Dit vormt een stimulans voor elke stap van textielproductie en workflow, om creatief hergebruik, recyclage en herbestemming van materialen en eindproducten te stimuleren."

Zeefdruk en inkjet

De internationale conferentie 'Textile Printing & Sustainability' (TPS) kijkt naar alle kritische factoren en wereldwijde trends die van invloed zijn op de toestand van de textielmarkt vandaag en in de nabije toekomst: verantwoord ondernemen, kwaliteitszorg, maatwerk en personalisatie. Het evenement brengt branche-experts van twee belangrijke printprocessen - zeefdruk en inkjet - samen om best practices te promoten, nieuwe toepassingsgebieden te bespreken en de voordelen en uitdagingen van individuele technologiekeuzes uit te leggen.

De eerste ingezonden bijdragen bevatten een keynote speech van Karin Ekberg van Leadership & Sustainability. Ekberg heeft ervaring als head of environmental services bij Adidas Group en als voorzitter van de Sustainable Apparel Coalition. Heiner Rupperath van Brother zal kijken naar de milieu-uitdagingen bij de activiteiten van hardwarefabrikanten en Inga Barende van Covestro zal het perspectief van grondstoffen introduceren. Het Institute of Textile Technology aan de RWTH Aachen deelt de nieuwste knowhow achter slim textiel. De organisatoren voorzien een veertigtal presentaties op TPS 2022.

"Volgens het Europees Milieuagentschap heeft textiel de op drie na grootste klimaatimpact in de regio, na de voedsel-, huisvestings- en transportsector. De gemiddelde Europeaan gooit jaarlijks elf kilo textiel weg", stelt Peter Buttiens, de CEO van ESMA."Verschillende internationale instanties zetten zich in om dit te veranderen. Zo introduceert de EU een digitaal productpaspoort om de circulaire economie te stimuleren. Dit vormt een stimulans voor elke stap van textielproductie en workflow, om creatief hergebruik, recyclage en herbestemming van materialen en eindproducten te stimuleren."De internationale conferentie 'Textile Printing & Sustainability' (TPS) kijkt naar alle kritische factoren en wereldwijde trends die van invloed zijn op de toestand van de textielmarkt vandaag en in de nabije toekomst: verantwoord ondernemen, kwaliteitszorg, maatwerk en personalisatie. Het evenement brengt branche-experts van twee belangrijke printprocessen - zeefdruk en inkjet - samen om best practices te promoten, nieuwe toepassingsgebieden te bespreken en de voordelen en uitdagingen van individuele technologiekeuzes uit te leggen.De eerste ingezonden bijdragen bevatten een keynote speech van Karin Ekberg van Leadership & Sustainability. Ekberg heeft ervaring als head of environmental services bij Adidas Group en als voorzitter van de Sustainable Apparel Coalition. Heiner Rupperath van Brother zal kijken naar de milieu-uitdagingen bij de activiteiten van hardwarefabrikanten en Inga Barende van Covestro zal het perspectief van grondstoffen introduceren. Het Institute of Textile Technology aan de RWTH Aachen deelt de nieuwste knowhow achter slim textiel. De organisatoren voorzien een veertigtal presentaties op TPS 2022.