Dat werd op woensdag 28 maart meegedeeld. Dankzij deze fusie ontstaat een groep, gespecialiseerd in etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen, met een omvang van bijna 75 miljoen euro omzet, 325 medewerkers en een up-to-date machinepark verspreid over verschillende locaties. Daarnaast wordt ASQ Group medeverantwoordelijk voor Express Printing Business (EPB). Er wordt onderzocht om beide bedrijven in 2019 onder een dak te huisvesten in Wellen.

Sterkere marktpositie

De specialist in zelfklevende etiketten ASQ Group gaat samen met de Nederlandse Optimum Group. De Nederlandse top 3-speler zet met deze fusie een nieuwe stap richting het marktleiderschap in de Benelux wat zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen betreft. Samen hebben de bedrijven dan ook een omvang van bijna 75 miljoen euro omzet, 325 medewerkers en een up-to-date machinepark verspreid over verschillende locaties.

Met de komst van ASQ Group versterkt Optimum Group bovendien zijn positie op de Belgische markt. Zo kunnen de bestaande activiteiten in België verder uitgebreid worden en worden er ook nieuwe producten en technologieën aan het aanbod toegevoegd. Met als voornaamste troeven de Domino-inkjettechnologie, een versterking binnen de food branche en een unieke positie in de logistieke branche.

"Zowel Optimum Group als wij zijn enthousiast over de perfecte match. Niet alleen versterken we samen onze positie op de Belgische markt, onze klanten kunnen nu ook genieten van alle andere expertises binnen Optimum Group. We hebben dan ook het volste vertrouwen in de groeimogelijkheden dankzij deze fusie", aldus Raf Joos, managing director van ASQ Group.

Overname EPB

Het managementteam van ASQ Group wordt bovendien medeverantwoordelijk voor het Wellense EPB. Deze vestiging zal ook worden uitgebreid zodat beide bedrijven in 2019 onder een dak ondergebracht kunnen worden in Wellen. Edouard Nolens, de huidige managing director van EPB, draagt de komende maanden zijn taken geleidelijk over, maar zal wel als adviseur verbonden blijven met de Optimum Group.

Expertise onder een dak

Dankzij de acquisitie ontstaat er een groep met een unieke combinatie van expertise in onder meer UV flexo, offset rotatiedruk en digitaal drukwerk voor een productrange gaande van zelfklevende etiketten tot flexibele verpakkingen. Zo specialiseert ASQ Group zich in bedrukte en blanco zelfklevende etiketten voor de Belgische markt terwijl klanten nu ook toegang krijgen tot het volledige assortiment van Optimum Group. EPB zal zich volledig gaan concentreren op het shrink sleeve specialisme voor haar Europese klanten.

Nvdr: Optimum Group bestaat nu uit 7 bedrijven: Etiket Nederland, Vila Etiketten, Speciaal drukkerij Max. Aarts, W&R Etiketten, EPB (Express Printing Business, Wellen, België) , ASQ Group (Lummen) en Optimum Group Printing LLC gevestigd in De Verenigde Staten.

Dat werd op woensdag 28 maart meegedeeld. Dankzij deze fusie ontstaat een groep, gespecialiseerd in etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen, met een omvang van bijna 75 miljoen euro omzet, 325 medewerkers en een up-to-date machinepark verspreid over verschillende locaties. Daarnaast wordt ASQ Group medeverantwoordelijk voor Express Printing Business (EPB). Er wordt onderzocht om beide bedrijven in 2019 onder een dak te huisvesten in Wellen.Sterkere marktpositieDe specialist in zelfklevende etiketten ASQ Group gaat samen met de Nederlandse Optimum Group. De Nederlandse top 3-speler zet met deze fusie een nieuwe stap richting het marktleiderschap in de Benelux wat zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen betreft. Samen hebben de bedrijven dan ook een omvang van bijna 75 miljoen euro omzet, 325 medewerkers en een up-to-date machinepark verspreid over verschillende locaties.Met de komst van ASQ Group versterkt Optimum Group bovendien zijn positie op de Belgische markt. Zo kunnen de bestaande activiteiten in België verder uitgebreid worden en worden er ook nieuwe producten en technologieën aan het aanbod toegevoegd. Met als voornaamste troeven de Domino-inkjettechnologie, een versterking binnen de food branche en een unieke positie in de logistieke branche."Zowel Optimum Group als wij zijn enthousiast over de perfecte match. Niet alleen versterken we samen onze positie op de Belgische markt, onze klanten kunnen nu ook genieten van alle andere expertises binnen Optimum Group. We hebben dan ook het volste vertrouwen in de groeimogelijkheden dankzij deze fusie", aldus Raf Joos, managing director van ASQ Group.Overname EPBHet managementteam van ASQ Group wordt bovendien medeverantwoordelijk voor het Wellense EPB. Deze vestiging zal ook worden uitgebreid zodat beide bedrijven in 2019 onder een dak ondergebracht kunnen worden in Wellen. Edouard Nolens, de huidige managing director van EPB, draagt de komende maanden zijn taken geleidelijk over, maar zal wel als adviseur verbonden blijven met de Optimum Group.Expertise onder een dakDankzij de acquisitie ontstaat er een groep met een unieke combinatie van expertise in onder meer UV flexo, offset rotatiedruk en digitaal drukwerk voor een productrange gaande van zelfklevende etiketten tot flexibele verpakkingen. Zo specialiseert ASQ Group zich in bedrukte en blanco zelfklevende etiketten voor de Belgische markt terwijl klanten nu ook toegang krijgen tot het volledige assortiment van Optimum Group. EPB zal zich volledig gaan concentreren op het shrink sleeve specialisme voor haar Europese klanten.Nvdr: Optimum Group bestaat nu uit 7 bedrijven: Etiket Nederland, Vila Etiketten, Speciaal drukkerij Max. Aarts, W&R Etiketten, EPB (Express Printing Business, Wellen, België) , ASQ Group (Lummen) en Optimum Group Printing LLC gevestigd in De Verenigde Staten.