De 'Finat Sustainability Award' is de nieuwe wedstrijd van de Europese federatie van de zelfklevende labelsector. De wedstrijd die duurzame praktijken in de ruime zin van het woord wil bekronen, vervangt de 'Recycling & Sustainability Award' die sinds 2014 toegekend werd maar die uitsluitend oog had voor de recyclage van papieren en liners.

Deelnemen aan de nieuwe wedstrijd is gratis en inschrijven kan vanaf nu tot en met 31 augustus 2021 (17 uur). Projecten die in aanmerking komen, moeten in 2019-2020 opgestart zijn en er moet minstens één lid van de Finat bij betrokken zijn. De inschrijvingen worden beoordeeld door een onafhankelijk panel van sectorvertegenwoordigers. De jury beoordeelt de projecten op basis van vier criteria: de mogelijke impact op de sector, de mate van samenwerking binnen de waardeketen, de originaliteit en het succes dat de initiatieven tot nu toe hebben.

"In de labelsector zijn er enorme kansen om de hoeveelheid afval te verminderen, om de verpakkingen te hergebruiken en om de materialen die we in onze producten gebruiken, te recycleren", zegt Jacques van Leeuwen, juryvoorzitter en voormalig recyclingconsultant voor de Finat. "We weten dat een groot aantal van onze leden zich al hard inspant om hun milieu-impact te verminderen en we willen de initiatieven die onze sector duurzamer maken, erkennen."

De 'Finat Sustainability Award' is de nieuwe wedstrijd van de Europese federatie van de zelfklevende labelsector. De wedstrijd die duurzame praktijken in de ruime zin van het woord wil bekronen, vervangt de 'Recycling & Sustainability Award' die sinds 2014 toegekend werd maar die uitsluitend oog had voor de recyclage van papieren en liners.Deelnemen aan de nieuwe wedstrijd is gratis en inschrijven kan vanaf nu tot en met 31 augustus 2021 (17 uur). Projecten die in aanmerking komen, moeten in 2019-2020 opgestart zijn en er moet minstens één lid van de Finat bij betrokken zijn. De inschrijvingen worden beoordeeld door een onafhankelijk panel van sectorvertegenwoordigers. De jury beoordeelt de projecten op basis van vier criteria: de mogelijke impact op de sector, de mate van samenwerking binnen de waardeketen, de originaliteit en het succes dat de initiatieven tot nu toe hebben."In de labelsector zijn er enorme kansen om de hoeveelheid afval te verminderen, om de verpakkingen te hergebruiken en om de materialen die we in onze producten gebruiken, te recycleren", zegt Jacques van Leeuwen, juryvoorzitter en voormalig recyclingconsultant voor de Finat. "We weten dat een groot aantal van onze leden zich al hard inspant om hun milieu-impact te verminderen en we willen de initiatieven die onze sector duurzamer maken, erkennen."