Deze stijging is volgens Finat opmerkelijk omdat de vraag reeds in het tweede kwartaal van 2020 piekte met toen een stijging van acht procent omwille van de uitbraak van de coronapandemie. De toegenomen vraag naar labels in de lente van 2021 hangt nauw samen met de algemene economische heropleving in Europa. De Europese economie groeide in het tweede kwartaal van 2021 met 13,2 procent in vergelijking met het tweede kwartaal van 2020. Finat groepeert meer dan 550 producenten uit vijftig landen, de federatie wordt voorgezeten door Philippe Voet, de zaakvoerder van het familiale Etivoet uit Deinze.

Als we de cijfers meer in detail bekijken dan zien we dat de vraag naar papieren labels op een recordniveau zit. Op jaarbasis is er sprake van een groei van 14,6 procent. Terwijl de vraag naar filmmaterialen met 4,2 procent gedaald is, vergeleken met de piekvraag in het tweede kwartaal van 2020 (toen een stijging van 22,4 procent). De piekvraag naar papieren labels manifesteerde zich reeds in het eerste kwartaal van 2021.

In de eerste zes maanden van 2021 nam de vraag naar zelfklevende labels in Europa toe met 5,4 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Voor de papieren labels gaat het om een stijging van 7,7 procent, terwijl de vraag naar filmmaterialen met een bescheiden 0,3 procent steeg.

De sterkste stijgingen, goed voor een tweecijferige groei op jaarbasis, waren in het eerste halfjaar van 2021 te zien in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, Zuid-Europa en Oost-Europa. Deze drie regio's presteerden een jaar geleden duidelijk minder goed dan Noord- en Centraal-Europa, die in het tweede kwartaal van 2020 groeiden met meer dan vijftien procent.

Deze stijging is volgens Finat opmerkelijk omdat de vraag reeds in het tweede kwartaal van 2020 piekte met toen een stijging van acht procent omwille van de uitbraak van de coronapandemie. De toegenomen vraag naar labels in de lente van 2021 hangt nauw samen met de algemene economische heropleving in Europa. De Europese economie groeide in het tweede kwartaal van 2021 met 13,2 procent in vergelijking met het tweede kwartaal van 2020. Finat groepeert meer dan 550 producenten uit vijftig landen, de federatie wordt voorgezeten door Philippe Voet, de zaakvoerder van het familiale Etivoet uit Deinze.Als we de cijfers meer in detail bekijken dan zien we dat de vraag naar papieren labels op een recordniveau zit. Op jaarbasis is er sprake van een groei van 14,6 procent. Terwijl de vraag naar filmmaterialen met 4,2 procent gedaald is, vergeleken met de piekvraag in het tweede kwartaal van 2020 (toen een stijging van 22,4 procent). De piekvraag naar papieren labels manifesteerde zich reeds in het eerste kwartaal van 2021.In de eerste zes maanden van 2021 nam de vraag naar zelfklevende labels in Europa toe met 5,4 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Voor de papieren labels gaat het om een stijging van 7,7 procent, terwijl de vraag naar filmmaterialen met een bescheiden 0,3 procent steeg.De sterkste stijgingen, goed voor een tweecijferige groei op jaarbasis, waren in het eerste halfjaar van 2021 te zien in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, Zuid-Europa en Oost-Europa. Deze drie regio's presteerden een jaar geleden duidelijk minder goed dan Noord- en Centraal-Europa, die in het tweede kwartaal van 2020 groeiden met meer dan vijftien procent.