Begin juni kwamen in het Oostenrijkse Graz zo'n 70 vertegenwoordigers van grafische bedrijven, scholen en universiteiten, brancheorganisaties en wervingsbureaus bijeen. Onder hen ook Luc Bouters, opleidingsdirecteur Grafische en digitale media Arteveldehogeschool. Zij namen deel aan een workshop in het kader van het 'Spriing'-project, wat staat voor 'Skills for the Paper and Printing Industries' Next Generation', geïnitieerd door de grafische koepelorganisatie Intergraf en de confederatie van de Europese papierindustrie (CEPI).

De grafische industrie stelde te kampen met een negatief 'ouderwets' imago. Vacatures zijn moeilijk te vervullen omdat niet genoeg goed geschoolde mensen reageren. Ook sluiten de opleidingsmethodes niet goed aan op de wensen van de hedendaagse studenten. Namens de Europese Commissie wees Constanza Veeh (Interne Markt en Industrie) bovendien nog op de uitdaging jonge mensen op te leiden voor beroepen die op dit moment nog niet bestaan. Het Spriing-project beoogt de problematiek in kaart te brengen en te zoeken naar oplossingen en initiatieven waar de gehele sector van kan profiteren.

Begin juni kwamen in het Oostenrijkse Graz zo'n 70 vertegenwoordigers van grafische bedrijven, scholen en universiteiten, brancheorganisaties en wervingsbureaus bijeen. Onder hen ook Luc Bouters, opleidingsdirecteur Grafische en digitale media Arteveldehogeschool. Zij namen deel aan een workshop in het kader van het 'Spriing'-project, wat staat voor 'Skills for the Paper and Printing Industries' Next Generation', geïnitieerd door de grafische koepelorganisatie Intergraf en de confederatie van de Europese papierindustrie (CEPI).De grafische industrie stelde te kampen met een negatief 'ouderwets' imago. Vacatures zijn moeilijk te vervullen omdat niet genoeg goed geschoolde mensen reageren. Ook sluiten de opleidingsmethodes niet goed aan op de wensen van de hedendaagse studenten. Namens de Europese Commissie wees Constanza Veeh (Interne Markt en Industrie) bovendien nog op de uitdaging jonge mensen op te leiden voor beroepen die op dit moment nog niet bestaan. Het Spriing-project beoogt de problematiek in kaart te brengen en te zoeken naar oplossingen en initiatieven waar de gehele sector van kan profiteren.