Met direct-to-shape (DTS) printers kan in een industriële omgeving direct op verpakkingen worden geprint. De eersteling van Velox, de IDS 250, print op tubes en aluminium containers (bussen) voor healthcare producten en aerosols. Met het druksysteem kan een design in 360° op een object worden geprint aan een resolutie tot 1200 dpi. Velox ontwikkelt zowel de druksystemen als de inkjetinkten waarmee aan hoge snelheid kan worden geprint op plastiek, aluminium, metaal, glas, enz.

Evonik investeerde via haar venture capital unit in Velox. Evonik is een toonaangevend bedrijf in de gespecialiseerde chemische industrie. "Vanwege de hoge eisen die aan digitaal drukwerk worden opgelegd, is deze markt bijzonder interessant voor de ontwikkeling van onze groeipoot 'Specialty Additives'", zegt Bernhard Mohr, Hoofd van Venture Capital bij Evonik. De partijen zijn overeengekomen de omvang van de investering niet openbaar te maken.

"Digitaal drukken opent nieuwe mogelijkheden voor de verpakkingsindustrie in termen van design en concurrentiedifferentiatie. Samen met Velox kijken we ernaar uit om op maat gemaakte additievenoplossingen voor deze groeimarkt te ontwikkelen", zegt Gaetano Blanda, hoofd Coating Additives Business Line bij Evonik. Velox wil het ter beschikking gestelde kapitaal gebruiken om de technologische ontwikkeling en marketing van nieuwe druksystemen en toepassingen te bevorderen.

Evonik is van plan om in totaal EUR 100 miljoen te investeren in veelbelovende startende ondernemingen met innovatieve technologieën en in toonaangevende gespecialiseerde durfkapitaalfondsen, als onderdeel van de eigen durfkapitaalactiviteiten. Evonik stelt meer dan 36.000 mensen tewerk in meer dan 100 landen. In het boekjaar 2016 realiseerde de industriële groep een omzet van EUR 12,7 miljard.

Bron: www.print.de

Met direct-to-shape (DTS) printers kan in een industriële omgeving direct op verpakkingen worden geprint. De eersteling van Velox, de IDS 250, print op tubes en aluminium containers (bussen) voor healthcare producten en aerosols. Met het druksysteem kan een design in 360° op een object worden geprint aan een resolutie tot 1200 dpi. Velox ontwikkelt zowel de druksystemen als de inkjetinkten waarmee aan hoge snelheid kan worden geprint op plastiek, aluminium, metaal, glas, enz.Evonik investeerde via haar venture capital unit in Velox. Evonik is een toonaangevend bedrijf in de gespecialiseerde chemische industrie. "Vanwege de hoge eisen die aan digitaal drukwerk worden opgelegd, is deze markt bijzonder interessant voor de ontwikkeling van onze groeipoot 'Specialty Additives'", zegt Bernhard Mohr, Hoofd van Venture Capital bij Evonik. De partijen zijn overeengekomen de omvang van de investering niet openbaar te maken."Digitaal drukken opent nieuwe mogelijkheden voor de verpakkingsindustrie in termen van design en concurrentiedifferentiatie. Samen met Velox kijken we ernaar uit om op maat gemaakte additievenoplossingen voor deze groeimarkt te ontwikkelen", zegt Gaetano Blanda, hoofd Coating Additives Business Line bij Evonik. Velox wil het ter beschikking gestelde kapitaal gebruiken om de technologische ontwikkeling en marketing van nieuwe druksystemen en toepassingen te bevorderen.Evonik is van plan om in totaal EUR 100 miljoen te investeren in veelbelovende startende ondernemingen met innovatieve technologieën en in toonaangevende gespecialiseerde durfkapitaalfondsen, als onderdeel van de eigen durfkapitaalactiviteiten. Evonik stelt meer dan 36.000 mensen tewerk in meer dan 100 landen. In het boekjaar 2016 realiseerde de industriële groep een omzet van EUR 12,7 miljard.Bron: www.print.de