Facebook wil bedrijven laten betalen per werknemer die ze aansluiten, zegt directeur Julien Cocorniou van de dienst. Hoeveel Facebook per actieve gebruiker rekent is nog niet bekend. In eerdere plannen wilde het sociale netwerk Facebook at Work gratis aanbieden en bedrijven laten betalen voor extra diensten.

Facebook at Work wordt momenteel getest door een aantal bedrijven. De Royal Bank of Scotland is met meer dan 100.000 man personeel een van de grootste. (ANP/WK)

Eerder, op 7 september, meldde collega Pieterjan Van Leemputten van Datanews dat de populaire conversatietool Slack binnenkort concurrentie krijgt van Microsoft dat onder de Skype-merknaam aan een eigen platform voor kantoorgesprekken werkt. Uit het bericht: dat Microsoft naar Slack kijkt is geen verrassing nadat in maart bekend raakte dat het bedrijf 8 miljard dollar wou betalen voor het bedrijf. Maar nu wil het onder de naam Skype Teams met een eigen variant komen.

Skype Teams laat net zoals Slack toe dat je in groepen kan praten en direct messages kan sturen. Voornaamste nieuwigheid ten opzichte van Slack is de mogelijkheid om threaded conversations te houden. Verder kan je, net zoals in Skype, videogesprekken houden in een kanaal of met individuen. Ook bestanden en nota's zijn te delen en vermoedelijk komt er ook ondersteuning voor chatbots en een integratie met Windows 365.

Wanneer Skype Teams wordt gelanceerd is niet bekend. Volgens MSPoweruser wordt de tool momenteel intern getest in een versie voor het web, voor Windows, Android, iOS en Windows Phone.

Facebook wil bedrijven laten betalen per werknemer die ze aansluiten, zegt directeur Julien Cocorniou van de dienst. Hoeveel Facebook per actieve gebruiker rekent is nog niet bekend. In eerdere plannen wilde het sociale netwerk Facebook at Work gratis aanbieden en bedrijven laten betalen voor extra diensten.Facebook at Work wordt momenteel getest door een aantal bedrijven. De Royal Bank of Scotland is met meer dan 100.000 man personeel een van de grootste. (ANP/WK)Eerder, op 7 september, meldde collega Pieterjan Van Leemputten van Datanews dat de populaire conversatietool Slack binnenkort concurrentie krijgt van Microsoft dat onder de Skype-merknaam aan een eigen platform voor kantoorgesprekken werkt. Uit het bericht: dat Microsoft naar Slack kijkt is geen verrassing nadat in maart bekend raakte dat het bedrijf 8 miljard dollar wou betalen voor het bedrijf. Maar nu wil het onder de naam Skype Teams met een eigen variant komen. Skype Teams laat net zoals Slack toe dat je in groepen kan praten en direct messages kan sturen. Voornaamste nieuwigheid ten opzichte van Slack is de mogelijkheid om threaded conversations te houden. Verder kan je, net zoals in Skype, videogesprekken houden in een kanaal of met individuen. Ook bestanden en nota's zijn te delen en vermoedelijk komt er ook ondersteuning voor chatbots en een integratie met Windows 365.Wanneer Skype Teams wordt gelanceerd is niet bekend. Volgens MSPoweruser wordt de tool momenteel intern getest in een versie voor het web, voor Windows, Android, iOS en Windows Phone.