Failliet en herstart van Euradius in Nederland

18/02/13 om 00:00 - Bijgewerkt op 17/02/13 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

De groep Euradius, een van de grootste drukkerijen in Nederland, werd meegezogen door de val van haar Duitse dochteronderneming Stürtz. Daardoor moest de groep op 1 februari haar boeken neerleggen. Ondertussen is er voor de twee Nederlandse vestigingen, Ten Brink en Printforce, een oplossing uitgewerkt zodat die weer kunnen opstarten.

Failliet en herstart van Euradius in Nederland

Euradius, dat gespecialiseerd was in de productie van boeken en tijdschriften, was de op twee na grootste drukker van Nederland. De groep telde bijna 700 werknemers en boekte een omzet van 125 miljoen euro. In januari mondden de moeilijkheden van de Duitse dochteronderneming uit in een crisissituatie die tot het failliet van de drie eenheden van de groep leidde: Stürtz in Wurzburg, Ten Brink in Meppel en Printforce in Alphen aan den Rijn.

Die twee laatste bedrijven zijn onmiddellijk weer als onafhankelijke eenheden kunnen opstarten, onder leiding van de bestaande directie en met steun van de banken. De vakbonden hopen dat bij Ten Brink 120 à 140 banen van de 214 behouden kunnen blijven, en 50 à 60 bij de 110 van Printforce. Ondertussen blijft de curator een oplossing zoeken voor de Duitse vestiging.

Lees meer over: