Op 6 mei 2019 verklaarde de handelsrechtbank van Nijvel Virginal Paper op zijn beurt failliet. 60 mensen verliezen hun baan.

Meer dan een jaar na de overname van Idem Papers door een Noorse groep moet het bedrijf dat tot Virginal Paper omgedoopt was, op zijn beurt de deuren sluiten. Volgens een bron uit vakbondskringen die in de dagbladpers geciteerd is, is de oorzaak een gebrek aan liquide middelen om papierpulp aan te kopen. Maar ook andere elementen spelen een rol: technische problemen, problemen om gekwalificeerd personeel aan te trekken, laattijdige leveringen, enz.

Voor Idem Papers in juni 2017 failliet verklaard werd, lag het bedrijf al een jaar stil. Dankzij een Noorse groep onder leiding van Terje Haglund en dankzij de financiële hulp van Sogepa, het investeringsfonds van het Waalse Gewest, kon het bedrijf een nieuwe start nemen. Dat gebeurde onder de naam Virginal Paper. Het bedrijf legde zich van dan af toe op de productie van speciale papieren met een hoge toegevoegde waarde en had de productie van doorschrijfpapier stopgezet.

In de krant 'L'Écho' wijst de burgemeester van Ittre, Christian Fayt, naar een onvoldoende financiering door de Noorse investeerder. Die liet Virginal Paper links liggen om zich op de overname van een veel groter papierbedrijf in Duitsland te concentreren. Terje Haglund heeft immers eind 2018 het Duitse Zanders overgenomen, een producent van hoogwaardige papier- en kartonsoorten.

Wat er nu met de site van het papierbedrijf moet gebeuren, staat nog niet vast. Het industriële terrein van 16 hectare langs het kanaal Brussel-Charleroi is eigendom van het Waalse Gewest.

Op 6 mei 2019 verklaarde de handelsrechtbank van Nijvel Virginal Paper op zijn beurt failliet. 60 mensen verliezen hun baan.Meer dan een jaar na de overname van Idem Papers door een Noorse groep moet het bedrijf dat tot Virginal Paper omgedoopt was, op zijn beurt de deuren sluiten. Volgens een bron uit vakbondskringen die in de dagbladpers geciteerd is, is de oorzaak een gebrek aan liquide middelen om papierpulp aan te kopen. Maar ook andere elementen spelen een rol: technische problemen, problemen om gekwalificeerd personeel aan te trekken, laattijdige leveringen, enz.Voor Idem Papers in juni 2017 failliet verklaard werd, lag het bedrijf al een jaar stil. Dankzij een Noorse groep onder leiding van Terje Haglund en dankzij de financiële hulp van Sogepa, het investeringsfonds van het Waalse Gewest, kon het bedrijf een nieuwe start nemen. Dat gebeurde onder de naam Virginal Paper. Het bedrijf legde zich van dan af toe op de productie van speciale papieren met een hoge toegevoegde waarde en had de productie van doorschrijfpapier stopgezet.In de krant 'L'Écho' wijst de burgemeester van Ittre, Christian Fayt, naar een onvoldoende financiering door de Noorse investeerder. Die liet Virginal Paper links liggen om zich op de overname van een veel groter papierbedrijf in Duitsland te concentreren. Terje Haglund heeft immers eind 2018 het Duitse Zanders overgenomen, een producent van hoogwaardige papier- en kartonsoorten.Wat er nu met de site van het papierbedrijf moet gebeuren, staat nog niet vast. Het industriële terrein van 16 hectare langs het kanaal Brussel-Charleroi is eigendom van het Waalse Gewest.