Waldo Van de Velde, directeur-generaal bij Febelgra, had al in juli vorig jaar in zijn strategische nota voor 2014 - 2015, gewag gemaakt van een mogelijke federatiepartner. Sindsdien waren de geruchten niet meer uit de lucht en viel de naam Fedustria op geregelde tijdstippen. De teerling is nu geworpen. Waldo Van de Velde en Fa Quix, directeur-generaal van Fedustria, ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst in naam van hun beider federatie. De samenwerking werd op de algemene ledenvergadering van Febelgra op 24 maart officieel bekend gemaakt.

Waldo Van de Velde: "Wanneer je vaststelt dat de eigen sector en als gevolg daarvan de federatie kleiner wordt, dan moet je inzien dat er iets moet gebeuren. Bijvoorbeeld door uit te kijken naar synergieën en samenwerking. De sectoren onder Fedustria vertonen veel gelijkenissen met de grafische industrie. Er worden veel arbeiders in tewerkgesteld en het gaat om maakindustrieën met een niet onbelangrijk creatief aspect. De beide federaties gaan samenwerken op het vlak van sociale wetgeving en milieu. Het is de vaste intentie om ook te kijken naar andere domeinen van samenwerking."

Bij Fedustria zijn 50 mensen tewerkgesteld, Febelgra telt 9 medewerkers. Fedustria vertegenwoordigt een omzet van 10,7 miljard euro, Febelgra van 2,6 miljard euro. De twee federaties moeten samen zwaarder kunnen wegen op het beleid.

Fedustria heeft kantoren in Anderlecht, Gent en het Europese kwartier in Brussel. Het hoofdkwartier van Febelgra is gevestigd in The Egg in Anderlecht.

Waldo Van de Velde, directeur-generaal bij Febelgra, had al in juli vorig jaar in zijn strategische nota voor 2014 - 2015, gewag gemaakt van een mogelijke federatiepartner. Sindsdien waren de geruchten niet meer uit de lucht en viel de naam Fedustria op geregelde tijdstippen. De teerling is nu geworpen. Waldo Van de Velde en Fa Quix, directeur-generaal van Fedustria, ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst in naam van hun beider federatie. De samenwerking werd op de algemene ledenvergadering van Febelgra op 24 maart officieel bekend gemaakt. Waldo Van de Velde: "Wanneer je vaststelt dat de eigen sector en als gevolg daarvan de federatie kleiner wordt, dan moet je inzien dat er iets moet gebeuren. Bijvoorbeeld door uit te kijken naar synergieën en samenwerking. De sectoren onder Fedustria vertonen veel gelijkenissen met de grafische industrie. Er worden veel arbeiders in tewerkgesteld en het gaat om maakindustrieën met een niet onbelangrijk creatief aspect. De beide federaties gaan samenwerken op het vlak van sociale wetgeving en milieu. Het is de vaste intentie om ook te kijken naar andere domeinen van samenwerking."Bij Fedustria zijn 50 mensen tewerkgesteld, Febelgra telt 9 medewerkers. Fedustria vertegenwoordigt een omzet van 10,7 miljard euro, Febelgra van 2,6 miljard euro. De twee federaties moeten samen zwaarder kunnen wegen op het beleid.Fedustria heeft kantoren in Anderlecht, Gent en het Europese kwartier in Brussel. Het hoofdkwartier van Febelgra is gevestigd in The Egg in Anderlecht.