Naar jaarlijkse gewoonte reikt Febelgra, de federatie van de grafische sector in België, deze prijs uit aan de beste afstuderende bachelors uit de richting Grafische en Digitale Media. Uit de preselectie van eindwerken van de Arteveldehogeschool in Gent en Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen kozen professionele juryleden voor creativiteit en vernieuwing.

Met de Febelgra-prijs 2015 geeft de organisatie nieuw professioneel talent een extra duw in de rug en trekt ze de aandacht voor opmerkelijke ideeën binnen de sector. Creativiteit, relevantie en meerwaarde zijn de belangrijkste criteria waar de jury, bestaande uit grafische professionals, zich op baseert. Opvallend werd dit jaar voluit gekozen voor vernieuwende concepten, die ook verder gingen dan louter print.

Voor de thee- en inktkalender tastte Janice Lievens (Artesis Plantijn Hogeschool) de grenzen van het medium en van zichzelf af. Ze stapte af van de traditionele vorm en ontwikkelde twee modellen: een inktkalender, waarbij elke dag zichtbaar wordt via vloeiende inkt, en een theekalender waar je van de blaadjes je dagelijkse kopje thee kunt zetten en opdrinken.

YAM, de voedings-app van Arno Van Biesen overtuigde de jury dan weer door het nut en de uitgebreide commerciële mogelijkheden ervan. De app werkt als een voorraadbeheerder voor de familie en regelt de aankopen, volgt het verbruik, geeft suggesties voor consumptie en houdt bewaartijden in de gaten. Hij kan door verschillende leden tegelijk ingezet worden en helpt zo voedselverspilling tegen te gaan. Momenteel wordt de commercialisering ervan nagegaan.

De Febelgra-prijs bestaat uit een geldbedrag van 750 euro en een cadeaubon voor een weekend Parijs. Op de proclamaties van de Arteveldehogeschool in Gent en Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen mochten de winnaars deze maand hun prijs in ontvangst nemen.

Naast de uitreiking in de hogescholen, zorgt Febelgra ook voor een cadeaubon van 50 euro voor de beste afstuderende leerlingen uit grafische richtingen van de aangesloten secundaire scholen. Deze uitreikingen vonden plaats voor de zomervakantie.

Naar jaarlijkse gewoonte reikt Febelgra, de federatie van de grafische sector in België, deze prijs uit aan de beste afstuderende bachelors uit de richting Grafische en Digitale Media. Uit de preselectie van eindwerken van de Arteveldehogeschool in Gent en Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen kozen professionele juryleden voor creativiteit en vernieuwing.Met de Febelgra-prijs 2015 geeft de organisatie nieuw professioneel talent een extra duw in de rug en trekt ze de aandacht voor opmerkelijke ideeën binnen de sector. Creativiteit, relevantie en meerwaarde zijn de belangrijkste criteria waar de jury, bestaande uit grafische professionals, zich op baseert. Opvallend werd dit jaar voluit gekozen voor vernieuwende concepten, die ook verder gingen dan louter print.Voor de thee- en inktkalender tastte Janice Lievens (Artesis Plantijn Hogeschool) de grenzen van het medium en van zichzelf af. Ze stapte af van de traditionele vorm en ontwikkelde twee modellen: een inktkalender, waarbij elke dag zichtbaar wordt via vloeiende inkt, en een theekalender waar je van de blaadjes je dagelijkse kopje thee kunt zetten en opdrinken. YAM, de voedings-app van Arno Van Biesen overtuigde de jury dan weer door het nut en de uitgebreide commerciële mogelijkheden ervan. De app werkt als een voorraadbeheerder voor de familie en regelt de aankopen, volgt het verbruik, geeft suggesties voor consumptie en houdt bewaartijden in de gaten. Hij kan door verschillende leden tegelijk ingezet worden en helpt zo voedselverspilling tegen te gaan. Momenteel wordt de commercialisering ervan nagegaan.De Febelgra-prijs bestaat uit een geldbedrag van 750 euro en een cadeaubon voor een weekend Parijs. Op de proclamaties van de Arteveldehogeschool in Gent en Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen mochten de winnaars deze maand hun prijs in ontvangst nemen. Naast de uitreiking in de hogescholen, zorgt Febelgra ook voor een cadeaubon van 50 euro voor de beste afstuderende leerlingen uit grafische richtingen van de aangesloten secundaire scholen. Deze uitreikingen vonden plaats voor de zomervakantie.