Fedrigoni, een leverancier van speciale papiersoorten voor luxeverpakkingen en hoogwaardige etiketten, heeft via een kapitaalsverhoging een minderheidsparticipatie verworven in het kapitaal van SharpEnd. Dat Londense bedrijf, dat in 2015 opgericht werd, profileert zich als een van de belangrijkste IoT-ondernemingen (internet of things) ter wereld. SharpEnd maakt gebruik van technologieën zoals NFC, QR-codes en uitgebreide realiteit die geconnecteerde oplossingen mogelijk maken waarmee merken hun producten, verpakkingen en klantverbindingen kunnen verbeteren. Voor Fedrigoni zijn intelligente verpakkingen essentieel voor de beveiliging, echtheid en traceerbaarheid van de producten. SharpEnd beheert miljarden contactpunten in verpakkingen en in de detailverkoop in 130 landen.

Programma voor risicokapitaal

De overeenkomst tussen Fedrigoni en SharpEnd maakt deel uit van een nieuw programma voor risicokapitaal van de Italiaanse papierproducent om in nieuwe, geconnecteerde technologieën te investeren. "De wereld van de geconnecteerde producten krijgt een almaar groter strategisch belang voor ons en deze nieuwe transactie is erg complementair met onze andere recente overnames en houdt grote mogelijkheden tot synergie in zich", verklaarde Marco Nespolo, de CEO van Fedrigoni. De voorbije twee jaar heeft het bedrijf immers al Tageos overgenomen, een Frans bedrijf dat in de productie van UHF- en NFC-inlays gespecialiseerd is, alsook het 'Centre de Recherche et Développement' in Grenoble. Met die overnames wil Fedrigoni zijn aanbod oplossingen voor de sector van de intelligente etiketten en papieren uitbreiden.

Fedrigoni, een leverancier van speciale papiersoorten voor luxeverpakkingen en hoogwaardige etiketten, heeft via een kapitaalsverhoging een minderheidsparticipatie verworven in het kapitaal van SharpEnd. Dat Londense bedrijf, dat in 2015 opgericht werd, profileert zich als een van de belangrijkste IoT-ondernemingen (internet of things) ter wereld. SharpEnd maakt gebruik van technologieën zoals NFC, QR-codes en uitgebreide realiteit die geconnecteerde oplossingen mogelijk maken waarmee merken hun producten, verpakkingen en klantverbindingen kunnen verbeteren. Voor Fedrigoni zijn intelligente verpakkingen essentieel voor de beveiliging, echtheid en traceerbaarheid van de producten. SharpEnd beheert miljarden contactpunten in verpakkingen en in de detailverkoop in 130 landen.De overeenkomst tussen Fedrigoni en SharpEnd maakt deel uit van een nieuw programma voor risicokapitaal van de Italiaanse papierproducent om in nieuwe, geconnecteerde technologieën te investeren. "De wereld van de geconnecteerde producten krijgt een almaar groter strategisch belang voor ons en deze nieuwe transactie is erg complementair met onze andere recente overnames en houdt grote mogelijkheden tot synergie in zich", verklaarde Marco Nespolo, de CEO van Fedrigoni. De voorbije twee jaar heeft het bedrijf immers al Tageos overgenomen, een Frans bedrijf dat in de productie van UHF- en NFC-inlays gespecialiseerd is, alsook het 'Centre de Recherche et Développement' in Grenoble. Met die overnames wil Fedrigoni zijn aanbod oplossingen voor de sector van de intelligente etiketten en papieren uitbreiden.