Ondanks de onstabiele internationale situatie en de geopolitieke volatiliteit zet Fedrigoni zijn strategie om extern te groeien, voort en verstevigt het bedrijf zijn positie als internationale speler op het domein van de speciale papiersoorten. Onlangs had Fedrigoni al Guarro Casas (voordien van Arjowiggins) in Spanje en de papierproducent Zuber Rieder in Frankrijk overgenomen en een partnership met het Amerikaanse Mohawk gesloten.

Toekomst van Chinese fabriek Quzhou is veilig gesteld

De fabriek Arjowiggins Quzhou in China, die in 2003 opgericht werd, telt 130 medewerkers en produceert ongeveer 7.000 ton transparante papieren per jaar. Bekende merknamen zijn Gateway, Idem en Sylvicta en de papieren zelf worden voor grafische toepassingen, industriële ontwerpen, elektronische toestellen, voeding en luxe-verpakkingen gebruikt. De overeenkomst houdt in dat Fedrigoni een lening aan twee voormalige kaderleden van Arjowiggins verstrekt om het bedrijf over te nemen, in ruil voor een aankoopoptie. Dat betekent dat Fedrigoni de mogelijkheid heeft om het bedrijf op lange termijn over te nemen. De Italiaanse groep versterkt zo haar positie in China waar ze al over een groot distributienetwerk, elf opslagplaatsen en een productievestiging voor zelfklevende materialen in Hefei beschikt.

O&O-centrum van Arjowiggins in Grenoble overgenomen

De tweede overeenkomst die Fedrigoni afgesloten heeft, is de overname van het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Grenoble, met alle werknemers, machines, brevetten en merken (waaronder Powercoat). Via deze overname wil Fedrigoni sneller nieuwe oplossingen op het vlak van RFID, gedrukte elektronica en technologisch hoogstaande papieren dragers ontwikkelen. De toepassingen gaan van zelfklevende etiketten tot luxe-verpakkingen: oplossingen om merken tegen namaak te beschermen, om de traceerbaarheid van producten en goederen te verbeteren, en om de digitale wisselwerking tussen product en verpakking mogelijk te maken.

Ondanks de onstabiele internationale situatie en de geopolitieke volatiliteit zet Fedrigoni zijn strategie om extern te groeien, voort en verstevigt het bedrijf zijn positie als internationale speler op het domein van de speciale papiersoorten. Onlangs had Fedrigoni al Guarro Casas (voordien van Arjowiggins) in Spanje en de papierproducent Zuber Rieder in Frankrijk overgenomen en een partnership met het Amerikaanse Mohawk gesloten.De fabriek Arjowiggins Quzhou in China, die in 2003 opgericht werd, telt 130 medewerkers en produceert ongeveer 7.000 ton transparante papieren per jaar. Bekende merknamen zijn Gateway, Idem en Sylvicta en de papieren zelf worden voor grafische toepassingen, industriële ontwerpen, elektronische toestellen, voeding en luxe-verpakkingen gebruikt. De overeenkomst houdt in dat Fedrigoni een lening aan twee voormalige kaderleden van Arjowiggins verstrekt om het bedrijf over te nemen, in ruil voor een aankoopoptie. Dat betekent dat Fedrigoni de mogelijkheid heeft om het bedrijf op lange termijn over te nemen. De Italiaanse groep versterkt zo haar positie in China waar ze al over een groot distributienetwerk, elf opslagplaatsen en een productievestiging voor zelfklevende materialen in Hefei beschikt. De tweede overeenkomst die Fedrigoni afgesloten heeft, is de overname van het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Grenoble, met alle werknemers, machines, brevetten en merken (waaronder Powercoat). Via deze overname wil Fedrigoni sneller nieuwe oplossingen op het vlak van RFID, gedrukte elektronica en technologisch hoogstaande papieren dragers ontwikkelen. De toepassingen gaan van zelfklevende etiketten tot luxe-verpakkingen: oplossingen om merken tegen namaak te beschermen, om de traceerbaarheid van producten en goederen te verbeteren, en om de digitale wisselwerking tussen product en verpakking mogelijk te maken.