Guarro Casas is gevestigd in Gelida (Barcelona) en exploiteert daar een fabriek met 140 werknemers. De onderneming is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardig papier voor creatieve toepassingen en bindwerk. Het bedrijf is marktleider op het vlak van afwerkingspapier met een hoge toegevoegde waarde voor luxeverpakkingen, hoogwaardige boekomslagen en veiligheidstoepassingen. Via de overname verwerft Fedrigoni nieuwe knowhow en technologie, terwijl het tegelijk zijn positie in sommige van zijn marktsegmenten versterkt. "Dat stelt ons in staat ons aanbod te verruimen en zal in de toekomst een positief effect hebben op de afdeling 'Zelfklevers' van Fedrigoni, meer bepaald in het segment van de premium labels", klinkt het.

Vierde overname dit jaar

Sinds 22 september 2022 zijn tien dochterondernemingen van de groep Arjowiggins insolvent verklaard en zijn de curatoren op zoek naar een nieuwe eigenaar. In zijn officiële communicatie stelde Arjowiggins altijd dat de Spaanse en Chinese fabriek niet onder de procedure vielen. Toen waren er echter al geruchten dat Fedrigoni belangstelling zou hebben voor de Catalaanse site. Uiteindelijk heeft Fedrigoni de overname op 24 oktober laatstleden afgerond. Het is al de vierde overname van de Italiaanse groep dit jaar.

De enige overblijvende fabriek van Arjowiggins, Quzhou in China, die transparant papier produceert, valt niet onder Brits beheer. Tot nu toe heeft zich geen enkele kandidaat aangediend voor de tien Britse dochterondernemingen. Daardoor lijkt het waarschijnlijk dat de fabrieken volledig stilgelegd zullen worden.

Guarro Casas is gevestigd in Gelida (Barcelona) en exploiteert daar een fabriek met 140 werknemers. De onderneming is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardig papier voor creatieve toepassingen en bindwerk. Het bedrijf is marktleider op het vlak van afwerkingspapier met een hoge toegevoegde waarde voor luxeverpakkingen, hoogwaardige boekomslagen en veiligheidstoepassingen. Via de overname verwerft Fedrigoni nieuwe knowhow en technologie, terwijl het tegelijk zijn positie in sommige van zijn marktsegmenten versterkt. "Dat stelt ons in staat ons aanbod te verruimen en zal in de toekomst een positief effect hebben op de afdeling 'Zelfklevers' van Fedrigoni, meer bepaald in het segment van de premium labels", klinkt het.Sinds 22 september 2022 zijn tien dochterondernemingen van de groep Arjowiggins insolvent verklaard en zijn de curatoren op zoek naar een nieuwe eigenaar. In zijn officiële communicatie stelde Arjowiggins altijd dat de Spaanse en Chinese fabriek niet onder de procedure vielen. Toen waren er echter al geruchten dat Fedrigoni belangstelling zou hebben voor de Catalaanse site. Uiteindelijk heeft Fedrigoni de overname op 24 oktober laatstleden afgerond. Het is al de vierde overname van de Italiaanse groep dit jaar.De enige overblijvende fabriek van Arjowiggins, Quzhou in China, die transparant papier produceert, valt niet onder Brits beheer. Tot nu toe heeft zich geen enkele kandidaat aangediend voor de tien Britse dochterondernemingen. Daardoor lijkt het waarschijnlijk dat de fabrieken volledig stilgelegd zullen worden.