Fedrigoni, de Italiaanse producent van speciaal papier voor uiteenlopende toepassingen (verpakking, uitgeverij, grafiek en etiketten) heeft een nieuwe overname gedaan en heeft nu 70 procent van het kapitaal van een 'NewCo' in handen. Dat nieuwe bedrijf dat nog geen naam heeft, is een spin-off van het Italiaanse Tecnoform waarmee Fedrigoni een overeenkomst gesloten heeft. NewCo wil het binnenwerk van dozen en etuis voor luxeproducten produceren, volledig in warmgeperst en biologisch afbreekbaar cellulose in plaats van in de gebruikelijke kunststoffen. Met die oplossingen mikt het bedrijf in eerste instantie op de sector van de luxecosmetica en -parfumerie. De bedoeling is om binnen twee à drie jaar een omzet van 25 miljoen euro te halen.

Tecnoform dat in Colorno (Parma) gevestigd is, houdt de overige 30 procent van het kapitaal van de NewCo aan. Tecnoform is gespecialiseerd in de productie van bakjes, displays en interne verpakkingselementen in kunststof en andere materialen. De producten van de onderneming vinden hun weg naar sectoren zoals de cosmetica, de mode, het speelgoed en de voeding.

Milieuvriendelijke oplossingen

"De sector van de luxeverpakkingen is voor ons erg belangrijk en wij zijn van mening dat we het verschil kunnen maken door ons wereldwijd toe te leggen op milieuvriendelijke oplossingen. Daarvoor steunen we op de knowhow die we tot nu toe verzameld hebben, op synergieën met andere activiteiten binnen ons ecosysteem en op de mogelijkheid om het bedrijf te internationaliseren door vanuit Europa ook in Amerika en Azië actief te worden", legde Marco Nespolo uit, voorzitter en directeur van Fedrigoni. Zijn evenknie bij Tecnoform, Alessandro Groppi, reageert op zijn beurt: "We merken dat onze twee bedrijven complementair zijn en de ruime ervaring van Fedrigoni in de sector is voor ons van groot belang om nieuwe en innoverende oplossingen te blijven ontwikkelen."

Voor Fedrigoni is het de zesde overname in minder dan drie jaar. Vier van die overnames hadden betrekking op de sector van de zelfklevers. Sinds 2020 heeft Fedrigoni het Italiaanse Ritrama, het Mexicaanse IP Venus, het Amerikaanse Acucote en Ri-Mark overgenomen. Daardoor is Fedrigoni op twee na de grootste internationale speler in de sector van de zelfklevers.

Bron: Milanofinanza.it

Fedrigoni, de Italiaanse producent van speciaal papier voor uiteenlopende toepassingen (verpakking, uitgeverij, grafiek en etiketten) heeft een nieuwe overname gedaan en heeft nu 70 procent van het kapitaal van een 'NewCo' in handen. Dat nieuwe bedrijf dat nog geen naam heeft, is een spin-off van het Italiaanse Tecnoform waarmee Fedrigoni een overeenkomst gesloten heeft. NewCo wil het binnenwerk van dozen en etuis voor luxeproducten produceren, volledig in warmgeperst en biologisch afbreekbaar cellulose in plaats van in de gebruikelijke kunststoffen. Met die oplossingen mikt het bedrijf in eerste instantie op de sector van de luxecosmetica en -parfumerie. De bedoeling is om binnen twee à drie jaar een omzet van 25 miljoen euro te halen.Tecnoform dat in Colorno (Parma) gevestigd is, houdt de overige 30 procent van het kapitaal van de NewCo aan. Tecnoform is gespecialiseerd in de productie van bakjes, displays en interne verpakkingselementen in kunststof en andere materialen. De producten van de onderneming vinden hun weg naar sectoren zoals de cosmetica, de mode, het speelgoed en de voeding."De sector van de luxeverpakkingen is voor ons erg belangrijk en wij zijn van mening dat we het verschil kunnen maken door ons wereldwijd toe te leggen op milieuvriendelijke oplossingen. Daarvoor steunen we op de knowhow die we tot nu toe verzameld hebben, op synergieën met andere activiteiten binnen ons ecosysteem en op de mogelijkheid om het bedrijf te internationaliseren door vanuit Europa ook in Amerika en Azië actief te worden", legde Marco Nespolo uit, voorzitter en directeur van Fedrigoni. Zijn evenknie bij Tecnoform, Alessandro Groppi, reageert op zijn beurt: "We merken dat onze twee bedrijven complementair zijn en de ruime ervaring van Fedrigoni in de sector is voor ons van groot belang om nieuwe en innoverende oplossingen te blijven ontwikkelen."Voor Fedrigoni is het de zesde overname in minder dan drie jaar. Vier van die overnames hadden betrekking op de sector van de zelfklevers. Sinds 2020 heeft Fedrigoni het Italiaanse Ritrama, het Mexicaanse IP Venus, het Amerikaanse Acucote en Ri-Mark overgenomen. Daardoor is Fedrigoni op twee na de grootste internationale speler in de sector van de zelfklevers.Bron: Milanofinanza.it