Fedrigoni, de internationale papierproducent die in Verona (Italië) gevestigd is, maakt zich klaar om door de poorten van de Piazza Affari te stappen, de zetel van de Italiaanse beurs in Milaan. Fedrigoni is zich bewust van zijn geloofwaardigheid en stabiliteit en laat zich niet veel gelegen aan de extreme volatiliteit van de markten. De procedure om een notering te verkrijgen, wordt door de Consob behandeld, de Italiaanse commissie voor beursoperaties. Fedrigoni dat al 126 jaar bestaat, hoopt in de loop van de herfst in het segment MTA (Mercato Telematico Azionario) genoteerd te worden.

Het volledige aanbod zal bestaan uit de emissie van nieuwe aandelen die voortkomen uit een kapitaalsverhoging, en uit aandelen die verkocht worden door San Colombano, een bedrijf dat deel uitmaakt van de groep Fedrigoni. De aandelen worden aan institutionele investeerders in Italië en het buitenland (hoofdzakelijk de VS met uitzondering van Japan, Australië en Canada wegens oneerlijke concurrentie) aangeboden, alsook aan het grote publiek in Italië.

Fedrigoni is een van de grootste Italiaanse en Europese papiergroepen. De onderneming is gespecialiseerd in de productie van speciale papieren voor de grafische sector (drukkerijen, uitgeverijen, boekbinders), de etikettensector en de verpakkingssector. Daarnaast produceert Fedrigoni ook veiligheidspapier en papier voor bankbiljetten. Als we op de cijfers mogen voortgaan, is Fedrigoni een van de weinige ondernemingen die zich flink hersteld heeft van de wereldwijde crisis die de voorbije vijf jaar uiteenlopende sectoren getroffen heeft. De Italiaanse papiermaker ziet immers zijn winsten stijgen en zijn schulden verminderen. In 2013 boekte Fedrigoni een omzet van 819 miljoen euro, 3% meer dan in 2012 (721.907.000 euro in 2010). Ongeveer twee derde van de verkoop situeert zich buiten Italië. In vergelijking met het eerste semester van 2013 registreert Fedrigoni dit jaar zelfs een groei met 9%, die hoofdzakelijk aan het segment 'Papier en veiligheid' te danken is.

Nog in de herfst wordt ook Favini, een andere Italiaanse papierproducent, op de beurs verwacht.

Bronnen: Stampamedia, Piazzaffari.info, Milano Finanza

Fedrigoni, de internationale papierproducent die in Verona (Italië) gevestigd is, maakt zich klaar om door de poorten van de Piazza Affari te stappen, de zetel van de Italiaanse beurs in Milaan. Fedrigoni is zich bewust van zijn geloofwaardigheid en stabiliteit en laat zich niet veel gelegen aan de extreme volatiliteit van de markten. De procedure om een notering te verkrijgen, wordt door de Consob behandeld, de Italiaanse commissie voor beursoperaties. Fedrigoni dat al 126 jaar bestaat, hoopt in de loop van de herfst in het segment MTA (Mercato Telematico Azionario) genoteerd te worden. Het volledige aanbod zal bestaan uit de emissie van nieuwe aandelen die voortkomen uit een kapitaalsverhoging, en uit aandelen die verkocht worden door San Colombano, een bedrijf dat deel uitmaakt van de groep Fedrigoni. De aandelen worden aan institutionele investeerders in Italië en het buitenland (hoofdzakelijk de VS met uitzondering van Japan, Australië en Canada wegens oneerlijke concurrentie) aangeboden, alsook aan het grote publiek in Italië.Fedrigoni is een van de grootste Italiaanse en Europese papiergroepen. De onderneming is gespecialiseerd in de productie van speciale papieren voor de grafische sector (drukkerijen, uitgeverijen, boekbinders), de etikettensector en de verpakkingssector. Daarnaast produceert Fedrigoni ook veiligheidspapier en papier voor bankbiljetten. Als we op de cijfers mogen voortgaan, is Fedrigoni een van de weinige ondernemingen die zich flink hersteld heeft van de wereldwijde crisis die de voorbije vijf jaar uiteenlopende sectoren getroffen heeft. De Italiaanse papiermaker ziet immers zijn winsten stijgen en zijn schulden verminderen. In 2013 boekte Fedrigoni een omzet van 819 miljoen euro, 3% meer dan in 2012 (721.907.000 euro in 2010). Ongeveer twee derde van de verkoop situeert zich buiten Italië. In vergelijking met het eerste semester van 2013 registreert Fedrigoni dit jaar zelfs een groei met 9%, die hoofdzakelijk aan het segment 'Papier en veiligheid' te danken is.Nog in de herfst wordt ook Favini, een andere Italiaanse papierproducent, op de beurs verwacht.Bronnen: Stampamedia, Piazzaffari.info, Milano Finanza