Dit is de eerste keer dat Fedrigoni UK een onderwerp voor zijn jaarlijkse kalender 'Fedrigoni 365' kiest. En het is meteen de 'liefde' geworden. De kunstenaars die aan het project hebben meegewerkt, komen uit diverse disciplines. Elke dag van het jaar geven ze een interpretatie van de liefde mee, volgens hun visie - van liefdesrelaties over liefdesverdriet tot platonische liefde. Onder de designers vinden we in het VK bekende namen, zoals de Londense bureaus Pearlfisher en Design Bridge.

Tinten rood

Voor de kalender 'Fedrigoni 365 Love' heeft de Italiaanse papierproducent één enkele kleur gebruikt: rood in al zijn nuances. De kalender heeft de vorm van een boek. Het werd gedrukt op fijne papiersoorten uit het aanbod van Fedrigoni. Het papier voor het binnenwerk heeft uiteenlopende tinten rood en roze en omvat naast gestreken en niet-gestreken papiersoorten, ook gladde en gestructureerde soorten, gesatineerd papier of nog gerecycleerde papiersoorten uit de gamma's Sirio Color, Sirio Color Rough, Sirio Pearl, Ispira, Woodstock, Freelife Merida en Materica.

Het binnenwerk van de kalender 'Fedrigoni 365' is met een zilverkleurige inkt bedrukt.

Toevallige productie

Fedrigoni UK legt uit dat de boeken op goed geluk werden samengesteld, met recto en verso omslagen in verschillende kleuren die op elk boekblok gekleefd werden. Dat proces werd volledig aan het toeval overgelaten zodat elke editie een eigen visuele signatuur heeft. De Londense drukker Identity Print tekende voor het drukwerk waarbij het binnenwerk volledig in zilverkleur gedrukt is (PMS 877).

De kalender 'Fedrigoni 365 Love' is in het VK te koop. De winst die de kalender dit jaar oplevert, wordt aan de British Heart Foundation geschonken.

Dit is de eerste keer dat Fedrigoni UK een onderwerp voor zijn jaarlijkse kalender 'Fedrigoni 365' kiest. En het is meteen de 'liefde' geworden. De kunstenaars die aan het project hebben meegewerkt, komen uit diverse disciplines. Elke dag van het jaar geven ze een interpretatie van de liefde mee, volgens hun visie - van liefdesrelaties over liefdesverdriet tot platonische liefde. Onder de designers vinden we in het VK bekende namen, zoals de Londense bureaus Pearlfisher en Design Bridge.Voor de kalender 'Fedrigoni 365 Love' heeft de Italiaanse papierproducent één enkele kleur gebruikt: rood in al zijn nuances. De kalender heeft de vorm van een boek. Het werd gedrukt op fijne papiersoorten uit het aanbod van Fedrigoni. Het papier voor het binnenwerk heeft uiteenlopende tinten rood en roze en omvat naast gestreken en niet-gestreken papiersoorten, ook gladde en gestructureerde soorten, gesatineerd papier of nog gerecycleerde papiersoorten uit de gamma's Sirio Color, Sirio Color Rough, Sirio Pearl, Ispira, Woodstock, Freelife Merida en Materica.Fedrigoni UK legt uit dat de boeken op goed geluk werden samengesteld, met recto en verso omslagen in verschillende kleuren die op elk boekblok gekleefd werden. Dat proces werd volledig aan het toeval overgelaten zodat elke editie een eigen visuele signatuur heeft. De Londense drukker Identity Print tekende voor het drukwerk waarbij het binnenwerk volledig in zilverkleur gedrukt is (PMS 877).De kalender 'Fedrigoni 365 Love' is in het VK te koop. De winst die de kalender dit jaar oplevert, wordt aan de British Heart Foundation geschonken.