In september 2022 hadden de Italiaanse papierproducent Fedrigoni en Mohawk Fine Papers, een Amerikaans fabrikant van premium papier en enveloppen, al een productieakkoord aangekondigd om hun aanwezigheid op de internationale markt van speciale papieren te versterken.

Nieuwe stap in samenwerking

Fedrigoni en Mohawk kondigen nu een nieuwe stap in hun samenwerking aan: Mohawk treedt vanaf juli 2023 op als distributeur van het gamma Specialty Papers van Fedrigoni in Noord-Amerika. De distributiepartners van Mohawk en de Noord-Amerikaanse drukkers krijgen zo toegang tot het ruime aanbod van Fedrigoni: van creatiepapieren over luxueuze verpakkingspapieren en hoogwaardige wijnetiketten tot zelfklevend materiaal.

De papieren voor digitale druk van Fedrigoni vallen niet onder het distributieakkoord met Mohawk. Die worden immers al gedistribueerd door Gummed Papers of America (GPA), dat in handen is van de groep Fedrigoni. Mohawk verbindt er zich toe om bijzondere aandacht te besteden aan de collecties Materia Viva en Sirio Pearl van Fedrigoni.

In september 2022 hadden de Italiaanse papierproducent Fedrigoni en Mohawk Fine Papers, een Amerikaans fabrikant van premium papier en enveloppen, al een productieakkoord aangekondigd om hun aanwezigheid op de internationale markt van speciale papieren te versterken.Fedrigoni en Mohawk kondigen nu een nieuwe stap in hun samenwerking aan: Mohawk treedt vanaf juli 2023 op als distributeur van het gamma Specialty Papers van Fedrigoni in Noord-Amerika. De distributiepartners van Mohawk en de Noord-Amerikaanse drukkers krijgen zo toegang tot het ruime aanbod van Fedrigoni: van creatiepapieren over luxueuze verpakkingspapieren en hoogwaardige wijnetiketten tot zelfklevend materiaal. De papieren voor digitale druk van Fedrigoni vallen niet onder het distributieakkoord met Mohawk. Die worden immers al gedistribueerd door Gummed Papers of America (GPA), dat in handen is van de groep Fedrigoni. Mohawk verbindt er zich toe om bijzondere aandacht te besteden aan de collecties Materia Viva en Sirio Pearl van Fedrigoni.