Dat strategisch akkoord stelt de Italiaanse groep (4500 medewerkers) in staat om haar aanwezigheid op de Amerikaanse markt te vergroten en haar internationale leiderspositie op de markt van de speciale papiersoorten te versterken. Tot nu toe was Fedrigoni alleen via een dochteronderneming in Zuid-Amerika op de Amerikaanse markt vertegenwoordigd. Het partnership met Mohawk betekent voor Fedrigoni dus 'een belangrijke stap vooruit'.

Amerikaanse wijnmarkt

Fedrigoni ziet ook kansen in de verpakkingssector. "Voor onze afdeling zelfklevende materialen dienen er zich ook talrijke synergievormen aan. Dat zal de leiderspositie die deze afdeling op het vlak van de premium etiketten voor de Amerikaanse wijnmarkt inneemt, versterken", zegt Marco Nespolo, de CEO van Fedrigoni: Voor de Amerikaanse papierproducent Mohawk (600 medewerkers) houdt het partnership de kans in om de ontwikkeling van innoverende en duurzame oplossingen te versnellen.

De twee producenten verklaren ook dat ze samen de mogelijkheden zullen verkennen om het marktaandeel van hun merken, Crane Lettra van Mohawk en Fabriano van Fedrigoni, uit te breiden.

Dat strategisch akkoord stelt de Italiaanse groep (4500 medewerkers) in staat om haar aanwezigheid op de Amerikaanse markt te vergroten en haar internationale leiderspositie op de markt van de speciale papiersoorten te versterken. Tot nu toe was Fedrigoni alleen via een dochteronderneming in Zuid-Amerika op de Amerikaanse markt vertegenwoordigd. Het partnership met Mohawk betekent voor Fedrigoni dus 'een belangrijke stap vooruit'.Fedrigoni ziet ook kansen in de verpakkingssector. "Voor onze afdeling zelfklevende materialen dienen er zich ook talrijke synergievormen aan. Dat zal de leiderspositie die deze afdeling op het vlak van de premium etiketten voor de Amerikaanse wijnmarkt inneemt, versterken", zegt Marco Nespolo, de CEO van Fedrigoni: Voor de Amerikaanse papierproducent Mohawk (600 medewerkers) houdt het partnership de kans in om de ontwikkeling van innoverende en duurzame oplossingen te versnellen.De twee producenten verklaren ook dat ze samen de mogelijkheden zullen verkennen om het marktaandeel van hun merken, Crane Lettra van Mohawk en Fabriano van Fedrigoni, uit te breiden.