Na de overname van alle belangrijke activa van Feldmuehle Uetersen , kreeg Feldmuehle naar eigen zeggen dit jaar af te rekenen met de onverwachte stijging van de energiekosten en de gestegen prijzen van grondstoffen. In het lopende jaar heeft het management uitgebreide maatregelen genomen om de operationele winstgevendheid te verhogen. Ondanks deze inspanningen konden de latent stijgende variabele kosten niet worden gecompenseerd door geïmplementeerde prijsverhogingen, deels als gevolg van de lager dan verwachte inkomsten van de onderneming in september en oktober 2018. Gezien deze omstandigheden heeft de directie besloten om in het kader van een insolventieprocedure onder eigen beheer de noodzakelijke reorganisatie/herstructurering van de onderneming door te voeren en heeft zij op 19 november 2018 bij de bevoegde lokale rechtbank in Pinneberg een aanvraag ingediend voor de opening van een insolventieprocedure onder eigen beheer.

Op verzoek van de directie heeft de arrondissementsrechtbank Pinneberg dezelfde dag nog het voorlopige zelfbestuur bevolen. Dr. Dietmar Penzlin van Schmidt-Jortzig Petersen Penzlin Insolvenzverwaltung Partnerschaft von Rechtsanwälten mbB, Hamburg, werd benoemd tot voorlopig bewindvoerder. De voorlopige bewindvoerder onderzoekt de economische situatie en houdt toezicht op het beheer. De directie van de onderneming behoudt echter de beschikkingsbevoegdheid.

Herstructurering in het kader van het zelfbestuur geeft het management van de onderneming de mogelijkheid om alle noodzakelijke maatregelen te nemen om de rentabiliteit te verbeteren, respectievelijk uit te voeren om het duurzame concurrentievermogen van de onderneming te verbeteren.

Over Feldmuehle GmbH

Feldmuehle GmbH ontwikkelt en produceert hoogwaardig wit gestreken labelpapier, verpakkingspapier en grafisch papier voor de Duitse en internationale markt. Het bedrijf heeft ongeveer 400 medewerkers in Uetersen, nabij Hamburg. De jaarlijkse productiecapaciteit is ongeveer 250.000 ton papier. Sinds 15 juni 2018 maakt de onderneming deel uit van een dochteronderneming van de Berlijnse participatiemaatschappij Kairos Industries AG.

Na de overname van alle belangrijke activa van Feldmuehle Uetersen , kreeg Feldmuehle naar eigen zeggen dit jaar af te rekenen met de onverwachte stijging van de energiekosten en de gestegen prijzen van grondstoffen. In het lopende jaar heeft het management uitgebreide maatregelen genomen om de operationele winstgevendheid te verhogen. Ondanks deze inspanningen konden de latent stijgende variabele kosten niet worden gecompenseerd door geïmplementeerde prijsverhogingen, deels als gevolg van de lager dan verwachte inkomsten van de onderneming in september en oktober 2018. Gezien deze omstandigheden heeft de directie besloten om in het kader van een insolventieprocedure onder eigen beheer de noodzakelijke reorganisatie/herstructurering van de onderneming door te voeren en heeft zij op 19 november 2018 bij de bevoegde lokale rechtbank in Pinneberg een aanvraag ingediend voor de opening van een insolventieprocedure onder eigen beheer.Op verzoek van de directie heeft de arrondissementsrechtbank Pinneberg dezelfde dag nog het voorlopige zelfbestuur bevolen. Dr. Dietmar Penzlin van Schmidt-Jortzig Petersen Penzlin Insolvenzverwaltung Partnerschaft von Rechtsanwälten mbB, Hamburg, werd benoemd tot voorlopig bewindvoerder. De voorlopige bewindvoerder onderzoekt de economische situatie en houdt toezicht op het beheer. De directie van de onderneming behoudt echter de beschikkingsbevoegdheid.Herstructurering in het kader van het zelfbestuur geeft het management van de onderneming de mogelijkheid om alle noodzakelijke maatregelen te nemen om de rentabiliteit te verbeteren, respectievelijk uit te voeren om het duurzame concurrentievermogen van de onderneming te verbeteren.Over Feldmuehle GmbHFeldmuehle GmbH ontwikkelt en produceert hoogwaardig wit gestreken labelpapier, verpakkingspapier en grafisch papier voor de Duitse en internationale markt. Het bedrijf heeft ongeveer 400 medewerkers in Uetersen, nabij Hamburg. De jaarlijkse productiecapaciteit is ongeveer 250.000 ton papier. Sinds 15 juni 2018 maakt de onderneming deel uit van een dochteronderneming van de Berlijnse participatiemaatschappij Kairos Industries AG.