Het Zwitserse bedrijf Ferd. Rüesch AG zal zijn aandeel van 70 % in de Gallus Holding AG inbrengen in de Heidelberger Druckmaschinen AG in ruil voor 23.000.000 nieuwe aandelen en een ééncijferig getal in miljoenen euro's.

Heidelberg verwerft direct en indirect op deze manier 100 % van de aandelen van de Gallus Holding AG. Gallus is een toonaangevende fabrikant van smalbaanpersen voor de label- en verpakkingsdruk. In 2013 realiseerde deze groep een omzet van CHF 188 miljoen met ongeveer 500 werknemers.

De geplande volledige overname van de Gallus Holding versnelt de ontwikkeling van digitale printsystemen van Heidelberg voor de labelsector. In de herfst van dit jaar zullen Gallus en Heidelberg voor deze markt een nieuw printsysteem met Fujifilm-technologie voorstellen.

Ferdinand Rüesch zal na de overname ongeveer 9 % van de aandelen van Heidelberg bezitten. De overname en de eraan gekoppelde kapitaalsverhoging moeten nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Die goedkeuring is voorzien voor juli van dit jaar. Ferd. Rüesh AG verplicht zich ertoe te verworven aandelen te behouden tot 31 juli 2015.

Het Zwitserse bedrijf Ferd. Rüesch AG zal zijn aandeel van 70 % in de Gallus Holding AG inbrengen in de Heidelberger Druckmaschinen AG in ruil voor 23.000.000 nieuwe aandelen en een ééncijferig getal in miljoenen euro's.Heidelberg verwerft direct en indirect op deze manier 100 % van de aandelen van de Gallus Holding AG. Gallus is een toonaangevende fabrikant van smalbaanpersen voor de label- en verpakkingsdruk. In 2013 realiseerde deze groep een omzet van CHF 188 miljoen met ongeveer 500 werknemers.De geplande volledige overname van de Gallus Holding versnelt de ontwikkeling van digitale printsystemen van Heidelberg voor de labelsector. In de herfst van dit jaar zullen Gallus en Heidelberg voor deze markt een nieuw printsysteem met Fujifilm-technologie voorstellen.Ferdinand Rüesch zal na de overname ongeveer 9 % van de aandelen van Heidelberg bezitten. De overname en de eraan gekoppelde kapitaalsverhoging moeten nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Die goedkeuring is voorzien voor juli van dit jaar. Ferd. Rüesh AG verplicht zich ertoe te verworven aandelen te behouden tot 31 juli 2015.