We komen nog even terug op de internationale Fespa-beurs in Amsterdam, die plaatsvond van 12 tot 15 oktober 2021. Volgens cijfers van de beursorganisator kreeg de vakbeurs gedurende de vierdaagse 7.850 unieke bezoekers over de vloer. Zo'n 42 procent van hen was meer dan één dag aanwezig, wat het totaal aantal bezoekers op 11.130 brengt. Ter vergelijking: de Fespa-editie in München in mei 2019 was goed voor bijna 21.000 bezoekers uit 137 landen.

Drukkers en signmakers

De bezoekers voor Fespa Amsterdam kwamen uit meer dan honderd landen. De Benelux-landen en Duitsland tekenden voor 49 procent van het totaal aantal bezoekers. "Dat ligt in lijn met de verwachtingen gezien de locatie in Amsterdam", stelt de organisator.

Andere goed vertegenwoordigende landen waren Italië, Frankrijk, het VK, Spanje en Polen. Door de Covid-beperkingen waren er beduidend minder bezoekers van buiten Europa dan normaal voor een Fespa-beurs. Voor 54 procent van de bezoekers bleek het voor het eerst te zijn dat ze op een Fespa aanwezig waren. Opmerkelijk toch.

"De afgelopen twee jaar waren ongetwijfeld een uitdaging voor iedereen in onze sector", zegt Neil Felton, de CEO van Fespa. "Om vooruit te komen, moeten drukkers en signmakers nieuwe kansen ontdekken, de nieuwste technologieën verkennen en collega's ontmoeten om ideeën uit te wisselen." Felton verwacht dat de volgende Global Print Expo en European Sign Expo, die van 31 mei tot 3 juni 2022 plaatsvinden in de Messe Berlin in Duitsland, terug een wereldwijd event zal zijn.

We komen nog even terug op de internationale Fespa-beurs in Amsterdam, die plaatsvond van 12 tot 15 oktober 2021. Volgens cijfers van de beursorganisator kreeg de vakbeurs gedurende de vierdaagse 7.850 unieke bezoekers over de vloer. Zo'n 42 procent van hen was meer dan één dag aanwezig, wat het totaal aantal bezoekers op 11.130 brengt. Ter vergelijking: de Fespa-editie in München in mei 2019 was goed voor bijna 21.000 bezoekers uit 137 landen.De bezoekers voor Fespa Amsterdam kwamen uit meer dan honderd landen. De Benelux-landen en Duitsland tekenden voor 49 procent van het totaal aantal bezoekers. "Dat ligt in lijn met de verwachtingen gezien de locatie in Amsterdam", stelt de organisator.Andere goed vertegenwoordigende landen waren Italië, Frankrijk, het VK, Spanje en Polen. Door de Covid-beperkingen waren er beduidend minder bezoekers van buiten Europa dan normaal voor een Fespa-beurs. Voor 54 procent van de bezoekers bleek het voor het eerst te zijn dat ze op een Fespa aanwezig waren. Opmerkelijk toch."De afgelopen twee jaar waren ongetwijfeld een uitdaging voor iedereen in onze sector", zegt Neil Felton, de CEO van Fespa. "Om vooruit te komen, moeten drukkers en signmakers nieuwe kansen ontdekken, de nieuwste technologieën verkennen en collega's ontmoeten om ideeën uit te wisselen." Felton verwacht dat de volgende Global Print Expo en European Sign Expo, die van 31 mei tot 3 juni 2022 plaatsvinden in de Messe Berlin in Duitsland, terug een wereldwijd event zal zijn.