De eerste editie van 'Sportswear Pro' vindt in 2024 plaats op hetzelfde moment als de beurzen 'Fespa Global Print Expo', 'European Sign Expo' en 'Personalisation Experience'. Plaats van afspraak is de Amsterdamse RAI. De bezoekers zullen heel wat technologieën, dragers en verbruiksgoederen kunnen ontdekken van vertrouwde exposanten zoals Agfa, Antalis, EFI, Elitron, Kongsberg, Mimaki, Orafol, Sun Chemical en swissQprint.

Bij de exposanten uit de textielsector zien we naast MHM, Monti Antonio, MS Printing/JK Group en ROQ ook bedrijven uit de sector van het borduurwerk, zoals Tajima en Ricoma. Twee bedrijven die voor het eerst op een beurs van Fespa aanwezig zijn.

Conferentieprogramma

Conferenties maken uiteraard deel uit van de events in Amsterdam. De eerste conferentiedag staat in het teken van de 'Personalisation Experience' met presentaties van verschillende experts uit de sector die onderwerpen zoals de commerciële waarde van de personalisatie zullen behandelen. Er worden verschillende thema's aangesneden zoals de manier waar personalisatie de betrokkenheid van nieuwe doelgroepen kan bevorderen, de trends bij de personalisatie of nog de rol van de AI in de personalisatie.

De tweede dag is aan 'Sportswear Pro' gelinkt en belicht de kansen in de productie en decoratie van sport- en vrijetijdsartikelen. Daarbij wordt dieper ingegaan op bepaalde thema's zoals de nieuwste trends, recente innovaties en circulaire designmethodes. De naam van de verschillende sprekers wordt voor de beurs bekend gemaakt.

Rondleidingen

Binnen 'Personalisation Experience' en 'Sportswear Pro' wordt het event 'Personalise Make Wear' georganiseerd dat rond gepersonaliseerde sport- en vrijetijdskledij draait. De bezoekers kunnen rondleidingen volgen die verzorgd worden door experts in de nieuwste technologieën om sportkledij te vervaardigen en om sportartikelen te personaliseren.

In 2024 wordt het onderdeel 'Sustainability Spotlight' opnieuw georganiseerd. Bezoekers krijgen er de kans om meer informatie in te winnen over duurzame alternatieven en over manieren om de milieuprestaties en -certificaties te verbeteren.

De 'World Wrap Masters' ten slotte zijn weer terug van weggeweest. Tijdens de twee eerste beursdagen zal er gestreden worden om de titel van 'Wrap Master Europe 2024'. Parallel met die wedstrijd geven experts ook demonstraties voor de bezoekers.

De eerste editie van 'Sportswear Pro' vindt in 2024 plaats op hetzelfde moment als de beurzen 'Fespa Global Print Expo', 'European Sign Expo' en 'Personalisation Experience'. Plaats van afspraak is de Amsterdamse RAI. De bezoekers zullen heel wat technologieën, dragers en verbruiksgoederen kunnen ontdekken van vertrouwde exposanten zoals Agfa, Antalis, EFI, Elitron, Kongsberg, Mimaki, Orafol, Sun Chemical en swissQprint.Bij de exposanten uit de textielsector zien we naast MHM, Monti Antonio, MS Printing/JK Group en ROQ ook bedrijven uit de sector van het borduurwerk, zoals Tajima en Ricoma. Twee bedrijven die voor het eerst op een beurs van Fespa aanwezig zijn.Conferenties maken uiteraard deel uit van de events in Amsterdam. De eerste conferentiedag staat in het teken van de 'Personalisation Experience' met presentaties van verschillende experts uit de sector die onderwerpen zoals de commerciële waarde van de personalisatie zullen behandelen. Er worden verschillende thema's aangesneden zoals de manier waar personalisatie de betrokkenheid van nieuwe doelgroepen kan bevorderen, de trends bij de personalisatie of nog de rol van de AI in de personalisatie.De tweede dag is aan 'Sportswear Pro' gelinkt en belicht de kansen in de productie en decoratie van sport- en vrijetijdsartikelen. Daarbij wordt dieper ingegaan op bepaalde thema's zoals de nieuwste trends, recente innovaties en circulaire designmethodes. De naam van de verschillende sprekers wordt voor de beurs bekend gemaakt.Binnen 'Personalisation Experience' en 'Sportswear Pro' wordt het event 'Personalise Make Wear' georganiseerd dat rond gepersonaliseerde sport- en vrijetijdskledij draait. De bezoekers kunnen rondleidingen volgen die verzorgd worden door experts in de nieuwste technologieën om sportkledij te vervaardigen en om sportartikelen te personaliseren.In 2024 wordt het onderdeel 'Sustainability Spotlight' opnieuw georganiseerd. Bezoekers krijgen er de kans om meer informatie in te winnen over duurzame alternatieven en over manieren om de milieuprestaties en -certificaties te verbeteren.De 'World Wrap Masters' ten slotte zijn weer terug van weggeweest. Tijdens de twee eerste beursdagen zal er gestreden worden om de titel van 'Wrap Master Europe 2024'. Parallel met die wedstrijd geven experts ook demonstraties voor de bezoekers.