Gelukkige Belgische gezichten tijdens de uitreiking van de FESPA Awards 2023 vorige week in München. Meer dan 200 projecten dongen mee naar de prijzen in 22 categorieën, waaronder vier inzendingen van Belgische bedrijven.

Opblaasbare robot

In de categorie 'Printeriors' ging het goud naar X-Treme in Zaventem. Het bedrijf, onder leiding van chief inflator Dan Vandevoorde is gespecialiseerd in de fabricatie van opblaasbare producten en prints op groot formaat. Voor het winnende project 'Electric Love Robot' produceerde X-Treme een 18 meter hoge, roestige, opblaasbare robot voor het Electric Love Festival in Salzburgring (Oostenrijk). Het materiaal voor de robot werd gedrukt op een brandvertragende polyesterstof (195 g/m²) op een Durst 512R LED-printer en gesneden op een D3 snijmachine van Zünd.

(vlnr:) Graeme Richardson-Locke (FESPA), Dan Vandevoorde (chief inflator bij X-Treme Creations) en Christophe Aussenac (president FESPA)., KDC
(vlnr:) Graeme Richardson-Locke (FESPA), Dan Vandevoorde (chief inflator bij X-Treme Creations) en Christophe Aussenac (president FESPA). © KDC

Architectonisch verlichte glazen wand

Backstage Service uit Beauvechain won zilver in de categorie 'Glass, ceramic, metal and wood products'. Het bedrijf van Kirsten De Dycker en David Vandenbossche diende het project 'A work of glass art beyond borders for Almere' in. Het gaat om een architectonisch verlichte glazen wand, die op creatieve wijze het heden en verleden van Almere verenigt. De samenwerking tussen ProRail en kunstenaar Geert Mul resulteerde in een glazen wand van 13 x 3,5 meter met LED-verlichting. Het kunstwerk werd gedrukt met een Mimaki TS500P-3200 en overgebracht naar een laminaatlaag met een Monti Antonio-warmtepers.

David Vandenbosch en Kirsten De Dycker, de zaakvoerders van Backstage-Service., KDC
David Vandenbosch en Kirsten De Dycker, de zaakvoerders van Backstage-Service. © KDC
Gelukkige Belgische gezichten tijdens de uitreiking van de FESPA Awards 2023 vorige week in München. Meer dan 200 projecten dongen mee naar de prijzen in 22 categorieën, waaronder vier inzendingen van Belgische bedrijven.In de categorie 'Printeriors' ging het goud naar X-Treme in Zaventem. Het bedrijf, onder leiding van chief inflator Dan Vandevoorde is gespecialiseerd in de fabricatie van opblaasbare producten en prints op groot formaat. Voor het winnende project 'Electric Love Robot' produceerde X-Treme een 18 meter hoge, roestige, opblaasbare robot voor het Electric Love Festival in Salzburgring (Oostenrijk). Het materiaal voor de robot werd gedrukt op een brandvertragende polyesterstof (195 g/m²) op een Durst 512R LED-printer en gesneden op een D3 snijmachine van Zünd.Backstage Service uit Beauvechain won zilver in de categorie 'Glass, ceramic, metal and wood products'. Het bedrijf van Kirsten De Dycker en David Vandenbossche diende het project 'A work of glass art beyond borders for Almere' in. Het gaat om een architectonisch verlichte glazen wand, die op creatieve wijze het heden en verleden van Almere verenigt. De samenwerking tussen ProRail en kunstenaar Geert Mul resulteerde in een glazen wand van 13 x 3,5 meter met LED-verlichting. Het kunstwerk werd gedrukt met een Mimaki TS500P-3200 en overgebracht naar een laminaatlaag met een Monti Antonio-warmtepers.