Veel belangstelling voor de nieuwjaarsreceptie van Fespa Belgium op donderdagavond 25 januari 2024. Het event vond plaats in Mix Brussels, een trendy locatie gevestigd in het iconische gebouw waar ooit het hoofdkantoor van Royale Belge was, aan de rand van het Zoniënwoud in Watermaal-Bosvoorde.

World Wrap Masters

Voorzitter Femke Helon stelde er onder andere de activiteitenkalender voor 2024 voor. De eerstvolgende afspraak is de internationale vakbeurs FESPA in Amsterdam (van 19 tot 22 maart) met op 20 maart de Fespa Belgian Night.

Tijdens de vakbeurs worden ook de World Wrap Masters Europe georganiseerd. Fespa België vaardigt dit jaar Christophe Ost, actief bij XL Reklame, af naar de internationale wrapwedstrijd. Ost eindigde vorige jaar op de tweede plaats op de World Wrap Masters Belgium in Zolder. De Belgische editie van de World Wrap Masters wordt voortaan tweejaarlijks georganiseerd. Christophe Ost was aanwezig op het nieuwjaarsevent en gaat voor een podiumplaats in Amsterdam.

Bij wijze van primeur kondigde Helon ook de nieuwe data aan voor de vakbeurs Sign2Com in Kortrijk. De volgende editie vindt plaats van 19 tot en met 21 oktober 2025 in Kortrijk Xpo.

Christophe Ost (XL Reklame) zal de Belgische kleuren verdedigen op de World Wrap Masters Europe in Amsterdam., KDC
Christophe Ost (XL Reklame) zal de Belgische kleuren verdedigen op de World Wrap Masters Europe in Amsterdam. © KDC

Artificiële intelligentie in LFP

Nieuw op het jaarprogramma is de Masterclass Generative AI in Large Format Printing, een organisatie van Fespa Belgium in samenwerking met VIGC. De masterclass vindt plaats op 15 april 2024 bij 3Motion in Zele. "Deze inspirerende dag heeft als doel om diepgaand te verkennen waar AI toegevoegde waarde kan bieden binnen de Large Format Printing-sector", zegt Jos Steutelings, de managing director van VIGC.

Steutelings riep de LFP-sector op om deel te nemen aan het GRACE-project. In dit innovatieproject werken Centexbel-VKC, het kenniscentrum voor de textiel- en kunststoffensector, en VIGC samen om de Large Format Print & Sign-sector klaar te stomen voor een circulaire economie. VIGC is nog op zoek naar mensen die zich willen engageren in de begeleidingsgroep. Die zal twee keer per jaar samenkomen en geeft mee richting aan het GRACE-project. De eerste samenkomst vindt plaats op 28 februari 2024 bij Centexbel-VKC in Gent.

De volledige activiteitenkalender van Fespa Belgium vindt u hier.

Veel belangstelling voor de nieuwjaarsreceptie van Fespa Belgium op donderdagavond 25 januari 2024. Het event vond plaats in Mix Brussels, een trendy locatie gevestigd in het iconische gebouw waar ooit het hoofdkantoor van Royale Belge was, aan de rand van het Zoniënwoud in Watermaal-Bosvoorde.Voorzitter Femke Helon stelde er onder andere de activiteitenkalender voor 2024 voor. De eerstvolgende afspraak is de internationale vakbeurs FESPA in Amsterdam (van 19 tot 22 maart) met op 20 maart de Fespa Belgian Night.Tijdens de vakbeurs worden ook de World Wrap Masters Europe georganiseerd. Fespa België vaardigt dit jaar Christophe Ost, actief bij XL Reklame, af naar de internationale wrapwedstrijd. Ost eindigde vorige jaar op de tweede plaats op de World Wrap Masters Belgium in Zolder. De Belgische editie van de World Wrap Masters wordt voortaan tweejaarlijks georganiseerd. Christophe Ost was aanwezig op het nieuwjaarsevent en gaat voor een podiumplaats in Amsterdam.Bij wijze van primeur kondigde Helon ook de nieuwe data aan voor de vakbeurs Sign2Com in Kortrijk. De volgende editie vindt plaats van 19 tot en met 21 oktober 2025 in Kortrijk Xpo. Nieuw op het jaarprogramma is de Masterclass Generative AI in Large Format Printing, een organisatie van Fespa Belgium in samenwerking met VIGC. De masterclass vindt plaats op 15 april 2024 bij 3Motion in Zele. "Deze inspirerende dag heeft als doel om diepgaand te verkennen waar AI toegevoegde waarde kan bieden binnen de Large Format Printing-sector", zegt Jos Steutelings, de managing director van VIGC.Steutelings riep de LFP-sector op om deel te nemen aan het GRACE-project. In dit innovatieproject werken Centexbel-VKC, het kenniscentrum voor de textiel- en kunststoffensector, en VIGC samen om de Large Format Print & Sign-sector klaar te stomen voor een circulaire economie. VIGC is nog op zoek naar mensen die zich willen engageren in de begeleidingsgroep. Die zal twee keer per jaar samenkomen en geeft mee richting aan het GRACE-project. De eerste samenkomst vindt plaats op 28 februari 2024 bij Centexbel-VKC in Gent.De volledige activiteitenkalender van Fespa Belgium vindt u hier.