-HP onthult eerste Latex hybride printer (vlakbed/rol naar rol): HP heeft nu ook een vlakbedprinter voor zijn watergebaseerde Latex-inktechnologie. De 2,5 meter brede Latex R2000 is ongetwijfeld de eersteling van een grotere familie. Tot 88 m²/uur op 50 mm dikke substraten.

-Agfa komt met een nieuw zeer snel printsysteem. Het gaat om de 3,3 meter brede Jeti Tauro H3300 LED. Het printsysteem, als Lego-modelletje tentoongesteld op de stand van Agfa, kan printen aan snelheden tot 453 m²/uur.

-Efi toonde in wereldpremière zijn nieuw 3,2 meter breed Vutek-h platform van hybride printsystemen voor hoge volumes: sneller, beter en economischer aldus de fabrikant. Efi installeerde ook de honderste Efi Vutek LED rol-naar-rol printer, een 5 meter brede Vutek 5r, bij Dacar Digital Printing in Beerse in de buurt van Turnhout.

-Mimaki onthult de nieuwe Tiger-1800 B MkII textielprinter: tot 385 m²/uur.

-Canon heeft sinds de start van de verkoop eind vorig jaar, nu al wereldwijd meer dan 300 exemplaren van zijn 1,6 meter brede Colorado 1640 verkocht. De machine werkt met de unieke UVgel technologie. Een 3,2 meter breed model komt er eind dit jaar aan. Canon toonde op zijn stand een geautomatiseerde print en snij-configuratie met vlakbedprinter en snijtafel en een robotsysteem van Fanuc. Een dergelijke installatie staat opgesteld bij Van Vliet Printing in Nederland.

-Roland DG lanceert de Roland Hero Awards 2018. Roland DG vraagt klanten wereldwijd hun inspirerende verhalen en businessmodellen te delen.

-Mutoh heeft een eerste grootformaat vlakbedprinter: de PerformanceJet 2508UF LED-UV-printer met een formaat van 1250 mm x 2540 mm. Dit instapmodel van Mutoh is geschikt voor mediadikten tot 100 mm en kan met verschillende inktcombinaties worden uitgerust.

Er was nog veel meer en er waren heel veel toepassingen op het vlak interieurdecoratie. We brengen daarover na de zomervakantie uitgebreid verslag uit in ons gespecialiseerde magazine M&C .

-HP onthult eerste Latex hybride printer (vlakbed/rol naar rol): HP heeft nu ook een vlakbedprinter voor zijn watergebaseerde Latex-inktechnologie. De 2,5 meter brede Latex R2000 is ongetwijfeld de eersteling van een grotere familie. Tot 88 m²/uur op 50 mm dikke substraten.-Agfa komt met een nieuw zeer snel printsysteem. Het gaat om de 3,3 meter brede Jeti Tauro H3300 LED. Het printsysteem, als Lego-modelletje tentoongesteld op de stand van Agfa, kan printen aan snelheden tot 453 m²/uur.-Efi toonde in wereldpremière zijn nieuw 3,2 meter breed Vutek-h platform van hybride printsystemen voor hoge volumes: sneller, beter en economischer aldus de fabrikant. Efi installeerde ook de honderste Efi Vutek LED rol-naar-rol printer, een 5 meter brede Vutek 5r, bij Dacar Digital Printing in Beerse in de buurt van Turnhout.-Mimaki onthult de nieuwe Tiger-1800 B MkII textielprinter: tot 385 m²/uur.-Canon heeft sinds de start van de verkoop eind vorig jaar, nu al wereldwijd meer dan 300 exemplaren van zijn 1,6 meter brede Colorado 1640 verkocht. De machine werkt met de unieke UVgel technologie. Een 3,2 meter breed model komt er eind dit jaar aan. Canon toonde op zijn stand een geautomatiseerde print en snij-configuratie met vlakbedprinter en snijtafel en een robotsysteem van Fanuc. Een dergelijke installatie staat opgesteld bij Van Vliet Printing in Nederland.-Roland DG lanceert de Roland Hero Awards 2018. Roland DG vraagt klanten wereldwijd hun inspirerende verhalen en businessmodellen te delen.-Mutoh heeft een eerste grootformaat vlakbedprinter: de PerformanceJet 2508UF LED-UV-printer met een formaat van 1250 mm x 2540 mm. Dit instapmodel van Mutoh is geschikt voor mediadikten tot 100 mm en kan met verschillende inktcombinaties worden uitgerust.Er was nog veel meer en er waren heel veel toepassingen op het vlak interieurdecoratie. We brengen daarover na de zomervakantie uitgebreid verslag uit in ons gespecialiseerde magazine M&C .