Fespa wil de relance van de printsector dit voorjaar een boost geven met de lancering van twee virtuele events. Op 26 en 27 mei 2021 is het thema grootformaatprinten en de decoratiemarkt. Het event verzamelt innovaties op het vlak van technologie, software en substraten.

De Italiaanse fabrikant van digitale printsystemen Durst presenteert er zijn P5 portfolio. EFI stelt zijn nieuwe Vutek Q5 voor, HP zijn nieuwe Latex 700 en 800 reeks. Kornit Digital legt uit wat printers van de NeoPigment-inkten kunnen verwachten. Mimaki presenteert de nieuwe 100 series UV-, solvent- en sublimatieprinters. OneVision legt de nadruk op zijn end-to-end automatiseringssuite en PrintFactory heeft het over de voordelen van workflow en kleurenmanagement tools.

De andere deelnemende leveranciers zijn onder meer: Ahlstrom-Munksjö, Aleph, Aslan, Avery Dennison, Dataline, Elitron, Fotoba, Hanglory, Kala, Klieverik, Kongsberg, Mactac, Mutoh, Pigment.Inc, PLASTGommet, PONGS, STS Inks en TTS.

Digitale textielproductie

Het tweede FIT-event vindt op 9 en 10 juni plaats en draait om printen op textiel met aandacht voor direct-to-garment (DTG), zeefdruk, software en materialen. B-Flex presenteert er zijn heat transfer vinyl portfolio. EFI Reggiani introduceert er zijn aanbod voor digitale textielproductie, Gemini CAD pakt uit met softwareoplossingen voor modedesigners, producenten en e-commercemerken. Kornit Digital stelt de HD industriële DTG printers voor. Polyprint presenteert zijn DTG en DTF (direct-to-fabric) printers. PrintFactory komt zijn textielsoftwaretools voorstellen, Roland introduceert een nieuwe compacte DTG-printer en ROQ stelt zijn meest recente innovaties voor op het vlak van automatische zeefdruk en hybride printsystemen.

Ook van de partij zijn onder meer INO, Klieverik, Lotus Holland, Melco, Pigment.Inc, Sport PrintLab, Vastex, Zakeke en COVEME.

De virtuele FIT-events zullen gehost worden op het platform dat eerder dit jaar werd gebruikt voor de virtuele Fespa Global Summit.

Fespa wil de relance van de printsector dit voorjaar een boost geven met de lancering van twee virtuele events. Op 26 en 27 mei 2021 is het thema grootformaatprinten en de decoratiemarkt. Het event verzamelt innovaties op het vlak van technologie, software en substraten.De Italiaanse fabrikant van digitale printsystemen Durst presenteert er zijn P5 portfolio. EFI stelt zijn nieuwe Vutek Q5 voor, HP zijn nieuwe Latex 700 en 800 reeks. Kornit Digital legt uit wat printers van de NeoPigment-inkten kunnen verwachten. Mimaki presenteert de nieuwe 100 series UV-, solvent- en sublimatieprinters. OneVision legt de nadruk op zijn end-to-end automatiseringssuite en PrintFactory heeft het over de voordelen van workflow en kleurenmanagement tools.De andere deelnemende leveranciers zijn onder meer: Ahlstrom-Munksjö, Aleph, Aslan, Avery Dennison, Dataline, Elitron, Fotoba, Hanglory, Kala, Klieverik, Kongsberg, Mactac, Mutoh, Pigment.Inc, PLASTGommet, PONGS, STS Inks en TTS.Het tweede FIT-event vindt op 9 en 10 juni plaats en draait om printen op textiel met aandacht voor direct-to-garment (DTG), zeefdruk, software en materialen. B-Flex presenteert er zijn heat transfer vinyl portfolio. EFI Reggiani introduceert er zijn aanbod voor digitale textielproductie, Gemini CAD pakt uit met softwareoplossingen voor modedesigners, producenten en e-commercemerken. Kornit Digital stelt de HD industriële DTG printers voor. Polyprint presenteert zijn DTG en DTF (direct-to-fabric) printers. PrintFactory komt zijn textielsoftwaretools voorstellen, Roland introduceert een nieuwe compacte DTG-printer en ROQ stelt zijn meest recente innovaties voor op het vlak van automatische zeefdruk en hybride printsystemen.Ook van de partij zijn onder meer INO, Klieverik, Lotus Holland, Melco, Pigment.Inc, Sport PrintLab, Vastex, Zakeke en COVEME.De virtuele FIT-events zullen gehost worden op het platform dat eerder dit jaar werd gebruikt voor de virtuele Fespa Global Summit.