Twee weken geleden maakte Fespa bekend de toegang voor exposanten, standbemanning en bezoekers vanuit China te beperken. Mensen die voor 5 maart in China zijn geweest, zijn niet welkom in Madrid. Het is nog niet duidelijk of er aanvullende maatregelen volgen nu de door het coronavirus veroorzaakte epidemie inmiddels ook in Europa oprukt. In bijvoorbeeld Spanje werden vorige week in korte tijd 10 nieuwe besmettingen geteld. Vorige week verklaarde bijvoorbeeld Messe Düsseldorf, organisator van onder andere Interpack (7 - 13 mei) en Drupa (16 - 26 juni) nog dat er "op dit moment geen reden is voor uitstel of afgelasting van aanstaande vakbeurzen".

Hoeveel van de oorspronkelijk ruim 150 Chinese bedrijven nu afzien van hun deelname aan Fespa is niet exact bekend, maar volgens vakblad Printweek zegt Fespa in een verklaring de plattegrond aan te passen en de beurs (24 - 27 maart) te beperken tot de hallen 1,3,5 en 7. Een jaar geleden werd juist nog 5.000 vierkante meter aan het vloeroppervlak toegevoegd vanwege de grote belangstelling voor deelname aan de beurs.

Het Chinese bedrijf Hanglory, producent van vlakbed printers, is een van de vier 'Gold Sponsors' van Fespa en doet voor het eerst mee aan de vakbeurs. Begin februari publiceerde het in Shenzhen gevestigde bedrijf een verklaring op haar website over Covid-19. Daarin staat dat de productiemedewerkers het werk op 10 februari hebben hervat en ook dat de epidemie de gestage ontwikkeling van Hanglory niet zal kunnen stoppen. Ze vermeldt ook dat op last van de overheid de 28ste editie van de 'Shanghai Ad & Sign Expo', die zou plaatsvinden van 4 tot 7 maart, is uitgesteld. Die vakbeurs gaat nu door van 21 tot 24 juli.

Twee weken geleden maakte Fespa bekend de toegang voor exposanten, standbemanning en bezoekers vanuit China te beperken. Mensen die voor 5 maart in China zijn geweest, zijn niet welkom in Madrid. Het is nog niet duidelijk of er aanvullende maatregelen volgen nu de door het coronavirus veroorzaakte epidemie inmiddels ook in Europa oprukt. In bijvoorbeeld Spanje werden vorige week in korte tijd 10 nieuwe besmettingen geteld. Vorige week verklaarde bijvoorbeeld Messe Düsseldorf, organisator van onder andere Interpack (7 - 13 mei) en Drupa (16 - 26 juni) nog dat er "op dit moment geen reden is voor uitstel of afgelasting van aanstaande vakbeurzen".Hoeveel van de oorspronkelijk ruim 150 Chinese bedrijven nu afzien van hun deelname aan Fespa is niet exact bekend, maar volgens vakblad Printweek zegt Fespa in een verklaring de plattegrond aan te passen en de beurs (24 - 27 maart) te beperken tot de hallen 1,3,5 en 7. Een jaar geleden werd juist nog 5.000 vierkante meter aan het vloeroppervlak toegevoegd vanwege de grote belangstelling voor deelname aan de beurs.Het Chinese bedrijf Hanglory, producent van vlakbed printers, is een van de vier 'Gold Sponsors' van Fespa en doet voor het eerst mee aan de vakbeurs. Begin februari publiceerde het in Shenzhen gevestigde bedrijf een verklaring op haar website over Covid-19. Daarin staat dat de productiemedewerkers het werk op 10 februari hebben hervat en ook dat de epidemie de gestage ontwikkeling van Hanglory niet zal kunnen stoppen. Ze vermeldt ook dat op last van de overheid de 28ste editie van de 'Shanghai Ad & Sign Expo', die zou plaatsvinden van 4 tot 7 maart, is uitgesteld. Die vakbeurs gaat nu door van 21 tot 24 juli.