Net geen twee maanden meer en de deuren van de FESPA Global Print Expo 2022 gaan weer open in Berlijn. De Duitse hoofdstad ontving de FESPA ook al in 2007 en 2018. Voor deze editie zijn reeds zo'n 325 exposanten ingeschreven. De beursorganisatie zet dit jaar de spots op het thema duurzaamheid.

Greenwashing voorkomen

Om drukkers in staat te stellen meer duurzame en milieubewustere keuzes te maken, introduceert FESPA de 'Sustainability Spotlight'. "De printgemeenschap heeft ook een verplichting tot duurzaamheid en dit wordt steeds meer een prioriteit voor kopers van drukwerk", zegt Michael Ryan, hoofd van FESPA Global Print Expo. "Met Sustainability Spotlight willen we de printgemeenschap informeren over de verschillende opties die voor hen openstaan op de weg naar duurzame bedrijfsvoering."

In hal 25, stand C50 kunnen bezoekers deelnemen aan presentaties van experts over best practices op het vlak van milieu. De volgende onderwerpen komen aan bod: Duurzame materialen voor grafische en textieltoepassingen, Hoe het energieverbruik in de productie verminderen, CO2-footpint berekenen en benchmarken, Hoe supplychains transparanter maken, Hoe printprofessionals greenwashing kunnen voorkomen, enzovoort.

Decor en design

Dit jaar lanceert FESPA ook het 'Associations Pavilion' waarmee het talent van de internationale FESPA-gemeenschap in de kijker wordt gezet. In het paviljoen zullen diverse toepassingen vanuit verschillende landen gepresenteerd worden. Ook Fespa Belgium neemt deel aan het paviljoen.

De nieuwste trends op het vlak van decor en design kunnen dan weer verkend worden in de Printeriors-ruimte. Er is aandacht voor textiel, wandbekleding, meubels, vloeren, beeldende kunst, verlichting en accessoires. FESPA heeft opnieuw samengewerkt met illustrator Jasper Goodall wiens werk wordt gecureerd door FESPA Textielambassadeur Debbie McKeegan.

World Wrap Masters

En finaal zijn ook de World Wrap Masters terug. Niet minder dan 36 Europese wrappers zullen op de eerste twee dagen van de wedstrijd deelnemen aan de regionale competitie. In de finale strijden dan de beste twaalf voor de titel 'Wrap Master 2022'. Wie België in Berlijn zal vertegenwoordigen wordt bepaald op de Belgian Wrap Masters op 7 mei in Mechelen, een organisatie van Fespa België. Inschrijven kan nog tot en met 15 april.

Net geen twee maanden meer en de deuren van de FESPA Global Print Expo 2022 gaan weer open in Berlijn. De Duitse hoofdstad ontving de FESPA ook al in 2007 en 2018. Voor deze editie zijn reeds zo'n 325 exposanten ingeschreven. De beursorganisatie zet dit jaar de spots op het thema duurzaamheid.Om drukkers in staat te stellen meer duurzame en milieubewustere keuzes te maken, introduceert FESPA de 'Sustainability Spotlight'. "De printgemeenschap heeft ook een verplichting tot duurzaamheid en dit wordt steeds meer een prioriteit voor kopers van drukwerk", zegt Michael Ryan, hoofd van FESPA Global Print Expo. "Met Sustainability Spotlight willen we de printgemeenschap informeren over de verschillende opties die voor hen openstaan op de weg naar duurzame bedrijfsvoering."In hal 25, stand C50 kunnen bezoekers deelnemen aan presentaties van experts over best practices op het vlak van milieu. De volgende onderwerpen komen aan bod: Duurzame materialen voor grafische en textieltoepassingen, Hoe het energieverbruik in de productie verminderen, CO2-footpint berekenen en benchmarken, Hoe supplychains transparanter maken, Hoe printprofessionals greenwashing kunnen voorkomen, enzovoort.Dit jaar lanceert FESPA ook het 'Associations Pavilion' waarmee het talent van de internationale FESPA-gemeenschap in de kijker wordt gezet. In het paviljoen zullen diverse toepassingen vanuit verschillende landen gepresenteerd worden. Ook Fespa Belgium neemt deel aan het paviljoen.De nieuwste trends op het vlak van decor en design kunnen dan weer verkend worden in de Printeriors-ruimte. Er is aandacht voor textiel, wandbekleding, meubels, vloeren, beeldende kunst, verlichting en accessoires. FESPA heeft opnieuw samengewerkt met illustrator Jasper Goodall wiens werk wordt gecureerd door FESPA Textielambassadeur Debbie McKeegan.En finaal zijn ook de World Wrap Masters terug. Niet minder dan 36 Europese wrappers zullen op de eerste twee dagen van de wedstrijd deelnemen aan de regionale competitie. In de finale strijden dan de beste twaalf voor de titel 'Wrap Master 2022'. Wie België in Berlijn zal vertegenwoordigen wordt bepaald op de Belgian Wrap Masters op 7 mei in Mechelen, een organisatie van Fespa België. Inschrijven kan nog tot en met 15 april.