Het FINAT European Label Forum biedt de internationale labelgemeenschap elk jaar de gelegenheid om te netwerken, te leren en deel te nemen aan debatten over verschillende aspecten van de industrie. Dit jaar trekt de organisatie naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Het programma heeft onder andere aandacht voor socio-economische en geopolitieke thema's die de labelbusiness beïnvloeden. Ook nieuwe technologieën, duurzaamheid en supply chain management komen aan bod.

Geopolitieke spanningen

Verschillende sprekers zullen inzicht geven in hoe de huidige geopolitieke spanningen en financiële en economische schokken de toekomst van de labelbusiness beïnvloeden. Hoe te investeren in tijden van disruptie? Hoe ziet de toekomst van de labelindustrie er uit? Het programma zal ook verschillende paneldiscussies voorzien om het publiek een breder Europees verpakkingsperspectief te geven.

Circulaire economie

Duurzaamheid is tevens een belangrijk thema voor het driedaagse event. Onderwerpen die aan bod komen zijn: verpakkingstrends, design for recycling, linerless labels, enzovoort. Het European Label Forum biedt deelnemers de kans om met hun stakeholders in gesprek te gaan over circulaire economie om de samenwerking verder te optimaliseren.

Supply chain

Tijdens de supply chain workshop zullen de belangrijkste uitdagingen in de toeleveringsketen worden geïdentificeerd en aangepakt door te werken aan mogelijke gemeenschappelijke oplossingen.

Het FINAT European Label Forum biedt de internationale labelgemeenschap elk jaar de gelegenheid om te netwerken, te leren en deel te nemen aan debatten over verschillende aspecten van de industrie. Dit jaar trekt de organisatie naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Het programma heeft onder andere aandacht voor socio-economische en geopolitieke thema's die de labelbusiness beïnvloeden. Ook nieuwe technologieën, duurzaamheid en supply chain management komen aan bod.Verschillende sprekers zullen inzicht geven in hoe de huidige geopolitieke spanningen en financiële en economische schokken de toekomst van de labelbusiness beïnvloeden. Hoe te investeren in tijden van disruptie? Hoe ziet de toekomst van de labelindustrie er uit? Het programma zal ook verschillende paneldiscussies voorzien om het publiek een breder Europees verpakkingsperspectief te geven.Duurzaamheid is tevens een belangrijk thema voor het driedaagse event. Onderwerpen die aan bod komen zijn: verpakkingstrends, design for recycling, linerless labels, enzovoort. Het European Label Forum biedt deelnemers de kans om met hun stakeholders in gesprek te gaan over circulaire economie om de samenwerking verder te optimaliseren.Tijdens de supply chain workshop zullen de belangrijkste uitdagingen in de toeleveringsketen worden geïdentificeerd en aangepakt door te werken aan mogelijke gemeenschappelijke oplossingen.