Na maanden van testen, meten en gedetailleerde klantrapporten valideerde GreenCircle de beweringen van Esko dat de XPS Crystal een energiebesparing van 41 procent oplevert voor prepressdienstverleners en een besparing van 59 procent voor converters. Voor dienstverleners wordt er gerekend met een gemiddelde productie van dertien platen per shift van acht uur. Voor converters is de berekening gebaseerd op een gemiddelde productie van zes flexoplaten per shift.

ISO 14021

Op het vlak van bredere ecologische duurzaamheid behaalde de Esko XPS Crystal ook het dematerialisatiecertificaat, waarbij GreenCircle een vermindering van 92 procent in afval - en honderd procent verwijdering van gevaarlijk afval - valideerde gedurende de levensduur van de machine.

"De digitale UV-LED-belichting verbetert niet alleen de kwaliteit en consistentie van de flexoplaten, maar ook het vereiste UV-vermogen voor een perfecte uitharding van een flexoplaat wordt absoluut gelijkmatig geleverd door de vooraf ingestelde parameters met een enkele klik per plaattype en plaatdikte", legt Jan De Roeck uit, directeur Marketing, Industry Relations & Strategy bij Esko.

GreenCircle voerde de energiecertificatie uit in overeenstemming met ISO 14021 en de FTC Green Guides.

Na maanden van testen, meten en gedetailleerde klantrapporten valideerde GreenCircle de beweringen van Esko dat de XPS Crystal een energiebesparing van 41 procent oplevert voor prepressdienstverleners en een besparing van 59 procent voor converters. Voor dienstverleners wordt er gerekend met een gemiddelde productie van dertien platen per shift van acht uur. Voor converters is de berekening gebaseerd op een gemiddelde productie van zes flexoplaten per shift.Op het vlak van bredere ecologische duurzaamheid behaalde de Esko XPS Crystal ook het dematerialisatiecertificaat, waarbij GreenCircle een vermindering van 92 procent in afval - en honderd procent verwijdering van gevaarlijk afval - valideerde gedurende de levensduur van de machine."De digitale UV-LED-belichting verbetert niet alleen de kwaliteit en consistentie van de flexoplaten, maar ook het vereiste UV-vermogen voor een perfecte uitharding van een flexoplaat wordt absoluut gelijkmatig geleverd door de vooraf ingestelde parameters met een enkele klik per plaattype en plaatdikte", legt Jan De Roeck uit, directeur Marketing, Industry Relations & Strategy bij Esko.GreenCircle voerde de energiecertificatie uit in overeenstemming met ISO 14021 en de FTC Green Guides.